Mi ez a laposan növő (gyom)növény, ami tele van tüskésnek tűnő bogyókkal?
Ha megnyomok egy bogyót, nem szúr, de rànézésre inkább látszik tüskésnek, mint sem szőrösnek.
Talaj szintén elàgazik többfelé, teljesen zöld, bogyói is, belevész a többi gyom közé, csak guggolva vettem észre, hogy bogyók.
Olyan borsószemnél tüskékkel együtt is kisebbek. A levei ha jól emlékszem olyan nagyobb uborkamagoknàl nagyobbak, és olyan lekerekítettek a végei.
Fotóm sajnos nincs, sietnem kellett az eső miatt...
Először frászt kaptam, hogy talán ebből lesz a királydinnye?!?! De ahogy rágugliztam, annak virágai is vannak és a levelei sem olyan elhelyezkedésűek. Meg annak ugye durvàn kemény tüskéi vannak...??!!!
Mi lehetett amit láttam?
Van novenyfelismero applikacio is mar, vagy esetleg google lens.
Berakod a kepet es kidobja.
Aki jól ismeri a gyomnövényeket, annak jó eséllyel kép nélkül is be fog ugrani ez vagy az, nyilván biztosat nem fog tudni mondani, de egy-egy ötlet, tipp bőven elegendő ahhoz, hogy ráguglizzak,azt làttam e vagy sem.
2-es válaszolónak köszönöm az intelligens hozzászólást!
Nem a galajról van szó, viszont végre megtudtam annak a ragadós izének a nevét! Már volt értelme kérdezn.
Nem értem a beszólásodat, a 2-es adott egy tippet, ami simán lehetne jó is, tökéletesen normális választ adott.
Egyébként olyan, hogy "gyomnövény" nincs, másrészt talajtól, területtöl függ, hol mi nö vadon - én rengeteg növényt ismerek, az ország teljes területéröl, de ennyiböl én sem tudom kitaláln.
A 2- és, igen. Írtam is, hogy ez egy intelligens vàlasz, és meg is köszöntem, próbáld értelmezni!
Az egyetlen intelligens, és értelmes vàlasz.
Nem is az a baj, hogy egyetlen ilyen van, hiszen természetes, hogy kiszámíthatatlan mikor téved ide olyan, aki tudja mi a keresett növény, vagy van tippje, hanem hogy leírtam...:
A vészes időjárás miatt nem volt már időm fotózgatni (konkrétan már villámlott...), de az 1-es dumát oda kellett böfögni, teljesen értelmetlen módon.
A 3-as duma szintén mit keres itt egy ilyen kérdés alatt?! Ahogy fotózgatni nincs idő nyilván telefont nyomkodni sem, plàne nem applikációt letöltögetni. Akkor lenne korrekt válasz a 3-as, ha az lenne a kérdés, hogy "mit csináljak, ha magamtól nem ismerek fel egy növényt, van nálam mobil és net is és van idő és lehetőség a növény mellett tötyörögni?"... De nem, nem ez a kérdés, ilyen kérdést nem tennék fel, mert megtudom vàlaszolni magam is....
Ez baj, hogy ilyen felesleges hozzászólások születnek, ezért a kiakadás.
Tök jó, ha az emberek segítőkészek, de ha ilyen oldalon ilyen vàlaszokat nyomtatnak az nem segítőkészség, hanem alkalmatlankodás.
Neked mi bajod van kerdezo? De most komolyan.
Ha volt idod megirni ezt a litaniat, akkor fotozgatni meg appot letolteni (10 masodperc) is van idod 🤣🤣
Uhh.
En csak segiteni akartam a 3-as valaszommal, nagyon hasznos cucc egyebkent, ha az ember tanacstalan.
Te meg kiborulsz. Itt valami baj van 🫡
Kép nélkül pedig hidd el, hogy nem lehet, még a legprofibb biológus sem fogja neked rávágni a megoldást. Annyi, de annyi féle növény van, sok közülük veszélyes.
A kép sem mindegy, hogy készül, kell, hogy látsszon a szára, a levele, ha van a virága/termése. Továbbá legyen éles és nagyítható a kép.
Enélkül nagyon mellé lehet lőni. Rengeteg növényfaj van, ami megtévesztésig hasonlít egymásra, csak éppen az egyik ehető, a másik mérgező.
A gyomnövény nincs dolog még oké, ezt valamilyen szinten tudom is, viszont mégsem a szomszéd veteményesében termett haszon növényről van szó, hanem sok más növény közt nő, amit kb minden második ember gyomnak vagy gáznak nevez.
Egy KERÉRPÁRÚT melletti dombosabb sávon van, ezért ijesztett meg elsőre, hogy netán ilyen lehet a híres kiràlydinnye??!!? (Még királydinnye növényt nem láttam előben.) De netes képek alapján tuti nem.
De felmerült bennem, mi van ha ezek is nagyobbak, erősebbek, esetleg szúrósabbak lesznek... Szeretem a bringásokat, nem akarok egyiknek sem kellemetlenséget.
És azt a területet én és két rokonom tárjuk rendben. Ha megzudnàm, hogy ez egy bajt okozó növény, akkor hajlandó lennék gyökerestől kihuzigàlni..
1-2 éve nem volt ott ilyen szerintem, mostanra meg irtóra elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!