Mikor kell az egész növényt gyökerestül kigyomlálni, és mikor kell csak levágni a szára tövénél?
Nem tudom, milyen gyom az, amit le kell vágni. Mi mindig gyökerestől szedjük ki, legnehezebb a tarackot. Ahhoz elég mélyen le kell ásni, hogy ki tudd szedni a gyökerét. Egy 40 éves szovjet 3 ágú kis szerkezettel szoktam gyomlálni, bivalyerős, mindent kiszed.
Ilyesmi: [link]
Olyan növény nincs, amit a szára tövénél KELL levágni. Csak olyan van, amit ott is elég levágni, mint pl. az említett tyúkhúr. És abban az esetben elég így, ha az adott növény gyökérről nem tud újrahajtani. Ezek többnyire egyéves kétszikű növények, ill. az egyszikűek fele.
A szétaprítás az olyan növénynél veszélyes, aminek egyes alkatrészeiből új növény tud létrejönni. De ezek is csak akkor maradnak életben, ha a föld alatt hagyod a darabokat, ill. a darabok egy részét. (Kivétel a kövér porcsin, ami a föld tetején hagyva is vissza tud gyökeresedni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!