Az elvirágzott rózsát húsz centis darabokra vágtam és letettem gyökeresedni befőttes üveget raktam rá.Van esély rá hogy valamennyi kigyökeresedik? Azt mondták a levelét nem szabad levágni, mert úgy nem gyökeresedik ki ,én levágtam.
Figyelt kérdés
2024. jún. 3. 19:48
2/4 anonim válasza:
Ha minden levelet levágtál, az nehezíti a gyökeresedést.
Odáig jó, hogy 20 cm-esre vágtad, és földbe tetted, a föld alatti részről levágtad a leveleket, meg befőttes üveget tettél rá. De a földből kiálló 2 levelet csak kisebbre kellett volna vágni, hogy kevesebbet párologtasson. Néhányra szükség van a gyökeresedéshez. Úgy jó eséllyel gyökeresedne, nekem is vannak így szaporított rózsáim. De levél nélkül lassú folyamat lesz, ha sikerül is.
(Árnyékos v. félárnyékos helyen vannak legalább? Napon megfőnek az üveg alatt.)
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,fèlárnyèkos helyen van..
2024. jún. 5. 09:02
4/4 anonim válasza:
Nem tudsz új rózsát kérni ugyanonnan? Így se teljesen esélytelen, de esélytelenebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!