Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az elvirágzott rózsát húsz...

Az elvirágzott rózsát húsz centis darabokra vágtam és letettem gyökeresedni befőttes üveget raktam rá.Van esély rá hogy valamennyi kigyökeresedik? Azt mondták a levelét nem szabad levágni, mert úgy nem gyökeresedik ki ,én levágtam.

Figyelt kérdés
2024. jún. 3. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Szinte semmi.
2024. jún. 4. 08:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha minden levelet levágtál, az nehezíti a gyökeresedést.

Odáig jó, hogy 20 cm-esre vágtad, és földbe tetted, a föld alatti részről levágtad a leveleket, meg befőttes üveget tettél rá. De a földből kiálló 2 levelet csak kisebbre kellett volna vágni, hogy kevesebbet párologtasson. Néhányra szükség van a gyökeresedéshez. Úgy jó eséllyel gyökeresedne, nekem is vannak így szaporított rózsáim. De levél nélkül lassú folyamat lesz, ha sikerül is.

(Árnyékos v. félárnyékos helyen vannak legalább? Napon megfőnek az üveg alatt.)

2024. jún. 4. 19:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,fèlárnyèkos helyen van..
2024. jún. 5. 09:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem tudsz új rózsát kérni ugyanonnan? Így se teljesen esélytelen, de esélytelenebb.
2024. jún. 5. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!