Ázsiai boglárka lisztharmat/peronoszpóra esetén mit tudok csinálni?
Most kezdtem el kertészkedni, szóval előre leszögezném, hogy nagyon nem értek semmihez.
A boglárka gumókat az OBI-ból vettem és két cserépbe ültettem őket. Bent nevelgettem egy ideig, majd amikor kihajtottak és szép lett az idő, kivittem őket. Eközben elültettem a kertben a többi növényt is (mindenféle boróka, klemátisz, hortenzia, stb.). Most vettem észre nemrég, hogy hiába hoznak virágot szegény boglárkák, egyre jobban ságulnak a leveleik (ami még inkább furcsa, hogy csak a boglárkákon látok ilyet). Jobban megnéztem és sárgás pöttyök és fehéres foltok is vannak rajtuk (magyarul fogalmam sincs, hogy ez most lisztharmat vagy peronoszpóra).
Meg tudom valahogy gyógyítani szegényeket vagy már túl késő?
Mennyire veszélyezteti ez a többi növényemet?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Mutass fotókat. Lisztharmatra kisebb az esély, az nem annyira jár a levelek sárgulásával, esetleg az is lehet, hogy mindkettő van.
Felszívódó szer kell. A beteg levelek nem fognak meggyógyulni már soha, de az új levelek egészségesek lesznek, meg egyáltalán, a növények túlélik ezt az évet.
Bármi is ez, valószínűleg nem betegen vetted őket, hanem itt kapták el valamitől. Ettől a valamitől a többi növény is elkapta, ami akarta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!