Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell egy napraforgót...

Hogyan kell egy napraforgót gondozni?

Figyelt kérdés

Párom anyukájától kaptam ajándékba.Nagyon aranyos,de sajnos beleválasztott mert még a kaktuszt is kinyírom😪.

Már első nap baja lett. Olvastam ,mi tesz neki jót. Annyit találtam,hogy tegyem napra ,és ne hagyjam a földjét szárazon.

Na hát másnap elmentem dolgozni,és mire visszajöttem, lekókadt és elsárgultak a levelei meg kiszáradt a szirma és kiis hullott 3🥹.

Átraktam egy kicsit kevésbé napsütötte helyre, adtam neki jó sok vizet. De nem javul.

Valakinek tapasztalat?

( ilyen..kis cserepes napraforgó. )

máj. 29. 21:05
 1/7 TappancsMancs ***** válasza:

Hát az Otthon / Kert kategóriát javasolnám hozzá.

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert

máj. 29. 21:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Szobában tartod? Az baj, mivel szabadba való, bent nincs neki elég fény. Természetesen, kirakáskor óvni kell a megégéstől.

Valószínűleg túl kicsi cserépben van, amibe kevés víz fér, és naponta kellene öntözni, vagy naponta többször. Szerintem csak túlságosan kiszáradt.

A növényeknél a károsodott levelek már soha nem fognak "megjavulni", ilyenek lesznek lehullásig. A lehullott szirmok se fognak visszanőni. Majd ha kihajt, az új hajtásokon lesznek szép levelek.

Ez nem egy jó ajándék, alapvetően inkább ilyen egy alkalomra szóló, mint a vágott szegfű. Annyit tudsz tenni (ha kidobni nem akarod, én azt tenném), hogy átülteted nagyobb cserépbe, általános virágföldbe, és kiteszed szabadba. Ha több dolgot nem rontasz el, akkor oldalhajtásból még jöhetnek virágok, amik persze kisebb méretűek lesznek. A napraforgónál csak az első virág nagy.

máj. 30. 05:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Kertbe kell kiültetni, olyan helyre, ahova nem raknál mást (talajzsaroló, elviszi a tápanyagot). Napra mindenképp. Aztán simán megnő 3-4 méteresre is (ha olyan fajtal
máj. 30. 08:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Ültesd ki,szabadtéri növény.
máj. 30. 08:27
 5/7 A kérdező kommentje:

Kint van a kertben.

Csak cserépben. De ettől függetlenűl a szabadban , csak nem tetszik neki se az erős nap se a kevés😬

máj. 30. 08:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor lehet, hogy meg is égetted. (A kiszárításon kívül.) Rendkívül fényigényes, de a cserepes dísznapraforgót üvegházban nevelik, UV nem nagyon éri, ezért szabadban meg tud égni egy pár napig. Aztán ha hozzászokott, onnantól már full napon kell tartani. És ha a kis bolti cserepében marad, akkor naponta minimum 2x öntözni.
máj. 30. 11:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezt már kinyírtad. Szabadföldbe kell a következőt kiültetni, amikor megkapod.
máj. 30. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!