Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen messze lehet bujtatássa...

Milyen messze lehet bujtatással szaporítani a szőlőt?

Figyelt kérdés
Van egy szőlő tövem, nagyon rossz helyen. Szeretnék 3 új tövet kialakítani az anya tőtől 3,4 és 6 méterre, majd ha ez sikerült, kivágnám az anya tövet. De nem tudom működik-e ez így, mert egy cikkben 1-1,5 métert írnak mint bujtatási távolság.

2024. máj. 23. 00:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Bujtatással nyersz úgy kb két évet mintha vesszőt ültetnél.

Nem igazán tudod ezt földlabdával kiszedni ill ha azzal szeded ki akkor nem tudsz két tövet csinálni csak egyet.

2024. máj. 23. 23:45
 12/13 A kérdező kommentje:
Rendben. Arra is gondoltam, mi lenne, ha nem a talajba bújtatnám a vesszőket, hanem feltöltenék jó termőfölddel zsákokat, és azokba vezetném őket? Miután begyökeresedtek levágnám őket az anyatőről, beraknám őket az ültetőgödörbe, levágnám körülöttük a zsákot és betemetném. így nem érné őket sokk a gyökerük háborgatása miatt, és további időt nyerhetnék. Ilyet próbált már valaki?
2024. máj. 24. 00:07
 13/13 mindentudó99 ***** válasza:

Ha gyökeres vessző kell hagyj meg 1-2 vesszőt hosszúra. Tavasszal feltekered karikána majd a tőke mellé lefekteted. Kb egy 5 cemti mély gödörbe

Fém tüskével leszoktam fogatni a földhöz. 5 centi földel takarom majd éven át locsolom. Következő tavaszra leválasztható. Ahány rügy annyi gyökeres vessződ lesz.

2024. máj. 24. 13:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!