Miért szárad a meggyfa?
Figyelt kérdés
Már másodszor ültettem meggyfát ugyanarra a helyre. A talaj tápanyagban gazdag, nedvesség tartalom jó, jól fejlődött a fa. Három négy évig semmi gond nem volt, idén egy csomó meggy van rajta, és hirtelen egy csomó levél, meg vékony ág elszáradt rajta. Az első fával is ugyanez volt, és elszáradt.
Mi lehet a gond?
máj. 15. 14:00
1/16 anonim válasza:
Ugyan arra a helyre ugyan olyan fát nem szabad ültetni,örök szabály .
2/16 anonim válasza:
Permetezted?
A vékony ág és levél száradás lehet akár monilia is, ami előbb-utóbb az egész fát elviszi.
4/16 anonim válasza:
Tegyél fel fényképet mert így nehéz megmondani!
5/16 anonim válasza:
Igen, fotó kell.
Így vakon az én tippem is monília, ami a permetezések elmaradása miatt következett be, és ez várható is volt.
6/16 anonim válasza:
Valószínűleg monília,permetezni kell már szinte kora tavasz óta
7/16 anonim válasza:
Vagy esetleg őshonos fát kell venni és akkor nem szívat halálba.
8/16 anonim válasza:
7!
Mondj egy őshonos "monilia rezisztens" meggyet.
9/16 anonim válasza:
#8 Ugyan nem engem kérdeztél, de pl. a Feketicsi meggy az monília rezisztens és talán még őshonos is.
10/16 anonim válasza:
Köszönöm!
Próbálkoztam már rezisztens fajtával, de nem vált be (nem volt "teljesen" rezisztens)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!