Kezdőoldal » Otthon » Kert » Pázsitviola már csak jövőre...

Pázsitviola már csak jövőre fog virágozni?

Figyelt kérdés
Hogyan gondozzam? Szabad földbe vetettem, ki is kelt, innentől kezdve mit kell vele tennem? Mennyire kell locsolni?
2024. máj. 10. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, az első évben nem virágzik, de utána már évente. Viszont csak egyszer, kb. egy hónapon át.

Annyira kell locsolni, hogy ne száradjon ki. Tehát kimondott aszályban, mikor a mélyebb talajrétegek is szárazak. Mikor látod, hogy már nagyon kókad, és már hajnalban is. De nagy valószínűséggel nulla öntözéssel is jól elvan, ha nem fák közelébe tetted.

Gyommentesítsd a környezetét, más virágot se hagyj ránőni, ennyi.

2024. máj. 11. 12:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2024. máj. 11. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt még kifelejtettem, hogy ameddig kicsi, addig vízigényesebb, mert még nem megy le olyan mélyre a gyökere. Nem kell azért agyonöntözni, csak a száraz talajt hamarabb észreveszi. Mondjuk, ha nem esik, akkor 7-10 naponta öntözd meg. Ha nagyobb lesz, akkor már többet bír, de az öntözés tönkre szokta tenni a talajt (összetömörödik), úgyhogy most az első évben még a nyári hőségek elmúltáig jobban oda kell figyelni. Jövőre már nem kell annyira öntözni, így a talaj se megy tönkre, ezért is jobban tudja majd hasznosítani a földben lévő vizet.
2024. máj. 11. 16:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Ment a zöld 🙂
2024. máj. 11. 19:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen mindenképpen igazad van, szerintem kicsit túl is toltam a locsolást. Észrevettem, hogy ahová véletlenül került virágmag (és ott nem is nagyon öntöztem, mivel nem is tudtam, hogy ott van) azok szebben növekednek.
2024. máj. 11. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!