Kezdőoldal » Otthon » Kert » Glialkázás után megterem...

Glialkázás után megterem valami a kertbe?

Figyelt kérdés

Nagyon buta voltam múlt héten és le glialkáztam a kertet. Tegnap egy haverom meg mondta, hogy termesztenek mákot és az milyen jó már. Mivel mákkedvelő vagyok ezért elgondolkoztam rajta, hogy nekifogok.

Szerintetek?

2024. máj. 10. 13:13
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Igen, bár bio mák már nem lesz belőle. A Glialka a növény levelén szívódik fel, így ha új növény nő, annak nem árt. A Glialka, kontakt totális gyomirtó, ha felszívódó lett volna az viszont ártana.
2024. máj. 10. 13:42
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Bármi megterem utána! Csak levélen keresztű hat.
2024. máj. 10. 14:49
 3/10 mindentudó99 ***** válasza:
83%
Azért elképesztő egyesek mennyi marhaságot összehordanak. Leirja hogy felszívódik majd bizonygatja hogy szerencsére kontakt hatású. Termeszetesen felszívódó szer. Mar felszívódott ha fonnyad lelashatod rotálhatod mehet bele a mák
2024. máj. 10. 17:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Jól írják, ha a Glialka talajt ér, hatását veszíti. Levélen és egyéb zöld részen keresztül szívódik fel.

Ha egy szántott/ásott területen mondjuk tarack hajt ki imitt-amott, és azt legyomirtózod május elsején, hogy ne terjedjen, akkor másnap már mehet bele a palánta, csak arra kell vigyázni, hogy a tarack gyökerét ne sértsd meg. Úgy majd szépen elhal, miközben a palánta már fejlődik, és semmi baja nem lesz a Glialkától.

De mákot úgyis legközelebb már csak ősszel lehet vetni, addig még lehet, hogy kell gyomirtózni, ha most nem jól csináltad. És természetesen fel kell szántani v. ásni, meg rotázni is időnként, addig is.

(És legközelebb ne Glialkát vegyél, mert ugyanazt feléért is lehet kapni, más néven.)

2024. máj. 11. 12:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor már nem vethetek mákot? :O
2024. máj. 11. 15:21
 6/10 anonim ***** válasza:
"Az őszi vetésre szeptembertől végétől október elejéig kerülhet sor. A tavaszi vetés – az időjárás függvényében – február 25 és március 15 között történik általában. Az őszi vetés során fontos figyelni arra, hogy a növények szára legalább néhány centiméteresre meg tudjon nőni az első várható hóesés előtt."
2024. máj. 11. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Feljebb kb leírtak a lényeget de ha mákkal akarsz foglalkozni nézz jobban utána. Őszi mákot szeptember tájékán időjárás függő ha nagy meleg van csak a hónap vége fele lehet vetni.

A tavaszi mákot pedig február végén március elején szintén időjárás függő, ha nem túl sáros/ nedves a föld már lehet vetni. Két különböző faj tehát a tavaszit csak tavasszal az őszit csak ősszel lehet!!

Aztán többször ki kell eggyelni ne legyen túl sűrű, illetve hajlamos tetűsödni a levele amit permetezni kell.

2024. máj. 11. 15:26
 8/10 A kérdező kommentje:

Akkor valami mást kéne vetnem. Rajta vagyok nagyon szeretnék csak úgy valamit amit megehetek majd. Mit szokás ilyenkor vetni?

Milyen gáz, nekem ez teljesen kimaradt, oké nem ezt tanultam, de alapvető dolog lenne ezt tudni. :( Ez után persze google-ba megy a keresés, csak jelzem felétek, hogy ilyen ember is van. :(((

2024. máj. 12. 11:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Vetni már nem sok mindent.

Esetleg uborkát, cukkinit, patisszont, babot, céklát. (De jobb lett volna ezeket is korábban.)

Vagy vegyél palántákat. Ne drága poharasat, hanem szabadgyökerűt, ami olcsó, és sokat kapsz kevés pénzért.

Paprikát, paradicsomot, padlizsánt, nyári karalábét. Poharasból legfeljebb kabakosokat.

Most amúgy fel van ásva/szántva a földed? Mert ha nincs, és egy totál használatlan, vastagon gyomos földed van, akkor már ne fogj neki semminek idén. Mert mire a gyom elszárad, a kertet felásod, megrotázod, elpalántázol, akkorra már mindennek késő lesz.

2024. máj. 12. 16:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Nincs, ma akartam felásni , de tönkrement a kocsim azt csináltam meg helyette. De akkor jó mert megúsztam egy felesleges időtöltést.
2024. máj. 12. 21:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!