Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi az oka hogy a piros ribizli...

Mi az oka hogy a piros ribizli bokron nincs gyümölcs?

Figyelt kérdés

Már 2 eves es még nem látok rajta virágot sem.

Ebben az évben gyorsabban is nőtt de virágot most sem láttam.

máj. 10. 07:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Rossz helye van, esetleg túl sok mütrágyát kap és nem megfelelöt.
máj. 10. 08:16
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

Szóval tavaly ültetted?

2 évesen még rendben van ha nem hoz gyümölcsöt. Jövőre mar biztosan lesz rajta.

máj. 10. 10:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Majd jövőre hoz már gyümölcsöt.
máj. 10. 10:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Fotók nélkül csak ilyen általánosságokat tudnék mondani én is.

Jó helyen már az ültetés évében is szokott lenni pár szem, meg utána főleg.

A rossz helyet pár fotón is meg lehet látni, de hogy mit tudtál még esetleg elrontani, azt csak te tudhatod.

máj. 11. 12:26
 5/11 A kérdező kommentje:

Tápanyaghiányra gondoltam.

Meg is trágyaztam. Nost megi dult a növesbe, de termest nem hozott. Mögötte feket ribizli az meg hozott termést rögtön első évben

máj. 12. 11:42
 6/11 anonim ***** válasza:

A virágbimbók az előző nyáron alakulnak ki. Ha most trágyázod, akkor annak a virágzásban legkorábban jövőre lesz látszata.

Én amúgy inkább a tavalyi gyökérhiányra gondolok, mint okra, a virágzás elmaradásában. Lehet, hogy nem vágtad vissza a vesszőket, mikor ültetted, így túl sok levél volt kevés gyökérhez képest.

máj. 12. 16:40
 7/11 A kérdező kommentje:
Lehet, meddig vágjam majd vissza?
máj. 12. 17:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Most már nem annyira fontos, ezt ültetéskor kellett volna megtenni. Mostanra már van működő gyökérzet.

De azt minden tavasszal meg kell tenni, hogy a túl gyenge új hajtásokat földig levágod, a nagyobbak közül meg azokat, amik láthatóan le vannak gyengülve, azaz nagyon rövid hajtásokat hoztak, és nem is nagyon van rajtuk virágrügy.

máj. 13. 05:14
 9/11 A kérdező kommentje:
En úgy tudom hogy egy harmadot kell visszavagni a piros ribizliből
máj. 13. 21:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem jól tudod, ilyen nincs. Ribizli esetén gyakori, hogy a termés nagy része a felső harmadon van, és ha levágod, akkor ez odalesz.

Mindig a gyenge részeket kell levágni. Jellemzően tőben vágni a felesleges ágakat, valamint a megmaradók alsó részén fejlődött hajtásokat. Ki kell alakítani egy egyensúlyt, hogy kellő mennyiségű és minőségű termés legyen, és közben minden évben fejlődjenek erős új hajtások, amikkel le lehet váltani az elöregedetteket. Egy egészséges bokron egyforma arányban vannak 1-2-3-4-5 éves ágak. (Az ennél idősebb, elöregedett részeket tőben kell kivágni általában.)

máj. 14. 05:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!