Uborkamag, az olcsóbb is jó?
Ez itt kb 1200 Ft és van benne kb 6 darab mag.
Ez kb a negyede árban és szerintem több is lehet benne:
Ennyivel jobb lenne az első, hogy ennyire drágábban lehet adni?
Megfelelő az olcsbb fajta is?
Lehet, hogy nem ennyivel jobb, de mindenképpen jobb. Mással nem lehet magyarázni ekkora árkülönbözetet.
A leírás szerint F1 hibrid, tehát feltehetőleg többet és jobb minőségben terem. Keseredésmentes, a másikon ez nem szerepel.
Valamint, rezisztens fajta, azt van ráírva. Hogy mi ellen rezisztens, azt ugyan nem sikerült kibogarásznom, de feltehetőleg peronoszpórára, esetleg lisztharmatra is, ennyi pénzért már akár meg is öntözheti magát... De az a lényeg, hogy kevesebbet kell permetezned, valószínűleg elég lesz tripszek és atkák ellen, gombák ellen viszont nem kell.
Az olcsóbb mellett csak az szól, hogy kimondottan szabadföldi fajta, a másik meg esetleg nem fogja bírni az erős UV-vel párosuló légköri aszályt. De ezt nem tudhatjuk.
Kígyóuborkát nem könnyű házi körülmények közt jó minőségben termelni. És szerintem ízben messze elmarad a rendes berakóuborkák mögött. Úgyhogy én már csak Mohikánt szoktam ültetni, az is rezisztens mindenre, és a legnagyobb aszályban se keseredik. Kígyóuborkát meg veszek 199 Ft-ért akcióban, amikor még nem terem a szabadföldi fürtös uborka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!