Sikerült elrontanom az idei első cukorborsó levesemet, de még a kovászos uborkámat is. Hogyan lehetne igazán finom mindkettő?
Hát ha nem írod meg, hogy pontosan mi is a baj velük, addig nem igazán tudunk mit írni...
A levesnek mi a baja? pl. elsóztad?
Borsó leves: a borsót és a karikára vágott répát kevés vajban/olajban megpárolod. Meghinted egy kevés pirospaprikával, egy kanál liszttel. Majd felengeded vízzel, teszel bele egy csipet sót és összefőzöd.
Kovászos uborka: az uborkát megmosod, négyrét bevagdalod. A kész uborkákat beleállítod szépen sorban egy befőttes üvegbe. Közben teszel fel egy fazékban vizet, bele sót (ahány liter víz, annyi kanál só) és felforralod. Az uborkák tetejére raksz egy csomag/4-5 szál kaprot, 5-6 gerezd foghagymát, és a legtetejére egy szelet kenyeret. Az üveget felöntöd a forró sós vízzel. Lefeded (én a tetejére egy kistányért teszek) és a napon pár nap alatt készre érleled. A kaprot, foghagymát, kenyeret kidobod, a levet leszűröd, vissza teszed bele az uborkát és a hűtőben tárolod.
A kovászos uborkát én is úgy készítem,mint az előző.
A zöldborsó levest pedig így :
A borsót és a zöldségeket zsiradékon,fedő alatt addig párolom,mig megpuhul.Sót,kevés rozmaringot vagy kakukkfüvet ,zöldségzöldjét, pici cukrot (ez elveszi a zöld ízt) teszek bele.Ha a zöldség puha,megszóröm kevés liszttel,átforgatom,majd felengedem vízzel.Ha felforrt kevés eperlevelet főzök bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!