Fehér vagy a fekete színű eperfa termése finomabb?
Érdekes, ami felénk van fekete, az mind savanykás. Pedig elég sok feketét megkóstoltam már az utak mentén.
De amúgy van a fekete eper (Morus nigra), ami fa. És van a fehér eper (Morus alba), aminek a termése lehet fehér, piros, lila, stb., valamint ez is lehet fekete. És ez jellemzően bokor, vagy ha felnyesik, akkor fa, de alulról akkor is sarjadzik. És az egyik kicsit terem, a másik nagyot. Az egyik jó ízűt, a másik ízetlent. Tehát a színnek nincs köze az ízhez.
Fehér! Nekem. Ízlések és pofonok... Aki a tömény édeset szereti, mint pl én (füge, datolyaszilva, stb.) annak a fehér, mert semmi savanyúsága nincs. És én is, mint a 6-os hozzászóló, eddig kizárólag savanyú fekete faeperrel találkoztam.
Én pl a szedret sem szeretem, csak a málnát.
#7 eperfa és eperfa között is nagy különbségek vannak.
Nekem van egy fekete eperfám aminek mézédes termései vannak. A szomszédban viszont egy fehér eperfa van aminek pár ága átlóg, és akármennyire érett, szinte egyáltalán nem édes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!