Hogy van ez a hígítási arány - házi készítésű (csalán, nadálytő) tápoldatoknál?
Tehát a neten az az alap hogy 1 kiló zöld növényzet kell 10 liter vízhez.
Akkor ha le-osztom 100 gramm kéne 1 liter vízhez. És ha ezt állni hagyom pár hétig akkor ezt kéne tovább hígítani 1:10 arányban.
Na most én kimentem a kertbe és találtam kis zöld csalánt, meg pár levél zöld fekete nadálytő levelet is. Viszont összesen (nagyon kevés) lemérve 10 grammnyi lett. Ezt behoztam a házba és felöntöttem 1 liter vízzel (ugye alapjáraton 1 deci kéne ennyihez).
Tehát a lényeg hogy ha NAGYON kevés növényi részt teszek a vízhez, akkor ezt később nem kell tovább már hígítani ugye?
Lehetni lehet, de akkor ennyivel kevesebb lesz benne a hasznos anyag.
Ezeket amúgy szabadban szokás csinálni és használni, mert olyan szag fog terjengeni a házban, mintha valamelyik családtag nem lenne szobatiszta.
Amúgy a hatása se olyan jó, mint a bolti tápoldatoknak.
Részben pont azért ilyen kevéssel csináltam, mert feltételezem így nem lesz olyan erős szaga. És azért hoztam be a szoba-hőmérsékletre, mert gondoltam kint nem tesz jó a folyamatnak ha megfagy stb.
Hát majd meglátom mi lesz. Úgy számoltam ki az arányokat, hogy ezt így majd teljesen tisztán is ráönthetem a paradicsom palántákra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!