Hosszútávú befektetèsnek milyen növènyben van a legjobb haszon?
Több èpítèsi telkemet tele szeretnèm ültetni növènyekkel, profitszerzèsi cèllal.
Eladni semmikèpp, mert az csak egy egyszeri haszon.
Mindenfajta ötletet szívesen fogadok.
Dió
Ha tényleg hosszútávra gondolkodsz, akkor a diófa az ami soká ugyan, de a termésével tud hasznot hozni és maga a diófa mint faanyag is nagyon sokat hoz ha sok év múlva a fáját kivágják. De ez 30-40 éves távlatot igényel minimum.
Hogy a hamarabb termést hozó növényekből mit érdemes ültetni az attól függ hol vannak a telkek és mennyi munkát, pénzt akarsz közben belefektetni, meg az adott környéken mit tudsz könnyen és jól eladni.
#1 Magyarországon a hagyományos diót permetezés nélkül már nem lehet termeszteni.
Ha dió, akkor a pekándióval érdemes foglalkozni, azt nem bántja a dióburokfúró légy
De visszatérve a kérdéshez. Kérdező! Mennyit vagy hajlandó dolgozni vele? Fákra vagy pedig egyéves növényekre gondoltál? Mekkora területről van szó?
Igen, az a kérdés, hogy mennyit vagy hajlandó dolgozni, és hogy képzeled a termék eladását. Mert az nem fog menni, hogy hosszú tömött sorokban várakoznak a kapud előtt, hogy mikor érik meg az őszibarack, és mikor rábólintasz, akkor berontanak, és egymásra ígérnek.
Legjobb tényleg a fokhagyma. Kis területen sok haszon, és ráadásul nem kell egyből eladni, több hónapod van rá. Én ezt termeltem pár mázsás tételben.
Tavasszal egy nagyobb munka a duggatás. Kb. 4 alkalommal meg kell kapálni, aztán a másik nagy munka a szedés és tisztítás. Én nem öntöztem, de ha tudod, érdemes.
A gyümölcs adott területen kevesebbet hoz, de kevesebbet is kell vele dolgozni. 1 metszés, átlag 5 permetezés, 4 rotázás, szüret, eladás.
Ha nagybanin akarsz gyümölcsöt eladni féláron, akkor kevés fajta kell, ha viszont ki akarsz ülni naponta a helyi piacra és drágán eladni, akkor sok fajtából kevés fa kell, hogy tavasztól őszig legyen árud.
A dió már nem jó buli, 10 éve volt az. Viszont aránylag kevés munkával jár. (A törés meg géppel megy, ha sok fád van. Csak nem fogod tudni eladni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!