Domboldalba fűnyírót vagy fűkaszát jobb venni?
10-es vagyok.
Elviszi a fűnyíró, enyém is ilyen, csak harmad akkora terület, kb 2 óra alatt nyírom le, egy 32-es fűnyíróval. Nagyjából hetente kell nyírni, időjárástól függ. Azért kell olyan gyakran nyírni, mert ha nagyobb, már beletolni is nehéz, meg lehajtja a fűvet és úgy nem tudja rendesen lenyírni, feláll újra a csak lehajtott, de le nem nyírt fű.
A fűnyírókon rajta van, hogy mekkora területhez ajánlott, azt figyeld, ha fűnyíró mellett döntesz.
Ekkora területhez már akár egy ráülősön is lehet gondolkodni, ha van pénzed rá.
De minimum egy önjárós, ami ilyen 54 cm körüli. Azzal is kell nyírni tavasszal 2 hetente, és nyári aszályban se nagyon bírja egy hónapig.
Én egy erős kínai fűkaszával az egyik telken ma akarom befejezni az első vágást, a másik telken meg jövő héten akarom elkezdeni. Ott valamiért aránylag lassan nő. (Nem gyep egyik se, nyilván, csak nem akarom, hogy nagyon elvaduljon, és tökig érő gazban kelljen mászkálni.)
A derekam miatt én is gondolkodtam fűnyírón, de olyan gyakran nem lenne rá időm.
Ezért írtam én a hagyományos kaszát. A fűkaszától megfájdul sok embernek a dereka, a másik kaszánál ez nem jellemző. Csak van egy technikája, amit meg kellene valakitől tanulni...Ráadásul olcsó, csendes, környezetbarát, a rovarokat sem irtaná ki, hatékony, gyorsan kész lennél vele. Nyugaton már tanfolyamokat tartanak, ahol kaszálni tanulnak.
Vagy a ráülős fűnyíró is jó lenne, nagy ez a terület. Még valami: ne nyírd rövidre, mert akkor átalakul a növényzet, és azok szaporodnak el, amik a talajhoz lapulva is túlélik a fűnyírózást, a többi kipusztul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!