Egy 1000 literes tartállyal szeretnék megoldani csepegtető szalagos rendszert. A tartályból szabadeséssel jövő víz tud-e akkora nyomást adni, hogy az a rendszer számára elég legyen? 12 szalag van, amelyek egy főágról ágaznak le 19 méter hosszan.
Szerintem nem. Az àramlàsi/csőveszteségek megzabàljàk azt az őrjítően nagy esési energiàt.
Àpropó, nem mondtad, h milyen magasra rakod a köbös tartàlyt?
Attól függ, milyen magasan van a tartály.
De ahogy csökken a szint, így is necces.
Attól is függ milyen a szalag.
Nem feltétlenül kell 1bar.
6. válasszal mi volt a probléma? mindegy...
Nem volna jobb ilyen esetben inkább LPE cső és öntöző gombák? Vagy ahhoz is kevés lenne a nyomás?
Nekem így van. Tökéletesen működik, tavaly raktuk le.
Kb. 40 cm magasra van rakva mindkét tartály, alul a csapból KPE csövek vezetnek, ezek adják a gerincét, amelyek mindkét oldalról megfúrtunk, és úgy vannak rácsatlakoztatva a csepegtető szalagok.
Ja, és nekem ráadásul az egyik részén még el is ágazik a KPE cső, az IBC-től 4 kanyar van benne, 25 méter hosszan.
Az első 6 méteren 8 csepegtető szalag van rá csatlakozva, ebből 4 db 4 méteres, 4 db 10 méteres, a 20. métertől 12 db 5 méteres szalag van.
Egy teli tartály víz kb.2-3 óra alatt csepeg le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!