Egy magastörzsű ribizliből tudok ribizlibokrot nevelni?
#1 Magastörzsűnél ezt nem lehet megcsinálni!
Kérdező, én a helyedben a lég gyökereztetést próbálnám meg. [link]
A ribizli borzasztó könnyen gyökeresedik. Nekem anno onnan voltak a bokraim, hogy a lemetszett ágakat ledugdostam a veteményesbe sorjelzőnek, és kigyökeresedtek anélkül, hogy egyszer is megöntöztem volna őket, a következő tavaszon meg átültettem négyzetes kötésbe.
Most már lekésted az ideális időt, de ha leszúrsz ágakat úgy 20 cm mélyre, hogy csak 1-2 levél maradjon mindegyiken, akkor még így is ki fognak gyökeresedni, ha néha aszályos időben öntesz rájuk egy kis vizet.
A sarjasztás az mi?
A legduvány szerintem ugyan az mintha ugyan azt a galyat levágnám és ledugnám a földbe.
Természetesen nem most dugványoznám, henem majd összel, miután a termést leszedtem.
A sarjaztatas nem jó.
A törzs nem horozza a ribizli genetikáját. Csak a lombja.
Ez viszont jó ötlet!
A földbe nem kell viz? Ami a levegőben van?
4
Természetesen nem ősszel kell, hanem most, mikor még előtte áll egy egész nyár a gyökeresedésre.
A ribizlit amúgy is kell metszeni minden tavasszal, ha nem akarod, hogy legyengüljön a bokrod. Az így levágott részek alkalmasak szaporításra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!