Ültettem karfiol palántát kis cserépbe. Van valamilyen tápanyag amit otthon egyszerűen tudnék neki adni?
Figyelt kérdés
Valami konyhai dolog, vagy maradék valami ilyesmire gondoltam.2024. márc. 30. 13:10
1/5 anonim válasza:
Nincs. Ezzel nem sok mindent tud kezdeni egy karfiol. Tapanyagoldat kell neki.
2/5 anonim válasza:
A konyhában valószínűleg semmi olyan szervetlen anyagot nem használsz, ami hasznos a karfiolnak.
Azt meg elmondták neked 5. osztályban, hogy a növények szerves anyagot nem tudnak felvenni, csak és kizárólag szervetlen.
Ezzel ki is lőttük a lehetőségeket.
De ha van a cserepes növényekhez általános tápoldatod (vagy még jobb a levéldísznövényeknek való), azt adhatod neki akkortól, mikor előjönnek a maradó levelek (a szikleveleket követően).
3/5 anonim válasza:
Ja. Ha nő a környezetedbe csalán abból tudsz csalánlés tápoldatot csinálni pár hét alatt. Utána 30-40%-esen hígítani kell és ha azzal locsolod nő mint állat.
4/5 anonim válasza:
30-40 x esen kell hígítani (akartam írni)
5/5 anonim válasza:
Igen a a csalán áztatva szerintem is a legjobb ötlet erre a kérdésre. De a konyhai növényi hulladékokat ha komposztálod, az szintén jó tápanyagforrás, csak ezekhez idő kell. Jó szerves trágyákat lehet házilag készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!