Vályogház falába fúrnak a méhek?
Nem lakott vályogházunk kertjében rengeteg a virág és a különböző méh. Hétvégén vettem észre, hogy a ház falába egyesével elkezdték belefúrni magukat a méhek. Az interneten annyit találtam, hogy elvileg magányos méhek (vagy magányos darazsak ezt nem tudom). Lyukakat fúrnak a falva majd abba teszik a petéiket es utána letapasztják a lyuk bejáratát sárral.
Nincs vajom velük, tőlem elférnek. De ez mennyire veszélyes a vályogfal állagára? Lehet valami baja a háznak tőlük?
A poszméhek és a különböző dongók csinálják ezt. Rendkívül hasznos és veszélytelen rovarok. Nem olyan mélyek a furatok, hogy meggyengítse a vályogot, de egy idő után nagyon kifurkálják és csúnya lesz.
Érdemes ellenük valamilyen keményebb vakolóanyaggal védekezni.
Ha pedig szeretnéd őket a kertedben tartani, akkor egy védettebb helyre csinálj nekik egy "darázsgarázst". Ilyesmit:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!