Már vágjátok otthon a fűvet?
"Nem mert rovarbarát kertet akakítok ki."
Ilyen a szomszédom is. Sohasem ápolja a kertjét. Csak bográcsolni, meg pijálni járnak ki a kertbe. Amúgy pont úgy élnek, mintha panelban laknának, sosem ápolják a kerteket a fákat. Hozzám fúj át minden levelet a szél, mert ősszel nem szedte össze, hogy az majd komposztálódik tavaszra. Nos nem volt mi komposztálódjon, mert mindet áthordta a szomszédokhoz. És ők összeszedték bosszúsan. Tavaly már térdig érő gaz volt a kertjében, és már a magokat is hordta át hozzánk a szél, de hiába kértem, hogy tegye rendbe, azt mondta, az nem gaz, ő méhlegelőt nevel.
Na, amikor már comb középig érő gaz volt, akkor elkezdtem fotózni a kertjét. Odaszaladt hozzám megérdeklődni, hogy mit csinálok.
- Készítek néhány felvételt a mostani állapotról, És ha holnapra is itt lesz még, akkor megérdeklődöm a hatóságtól, hogy vajon a dúsan tenyésző parlagfű is szabványos része-e egy méhlegelőnek, amit tűrni vagyok köteles! - és faképnél hagytam, de amúgy is az arcára fagyott a mosoly.
Mondanom sem kell, másnapra le volt kaszálva az egész dzsumbuj - amit csak lustaságból nevezett méhlegelőnek és rovarbarát kertnek...
A rovarbarát kert lényege az, hogy pl. megvárom hogy amíg virágzás van tavasszal addig nem kaszálok.
A gyümölcsfákat metszem, és permetezem ez utóbbit napnyugtakor méhkímélő módon. A fák környékén tányér van kialakítva, tisztán gyommentesen van tartva.
Rengeteg munkám van vele...nem egyről beszélünk. Én csak arra utaltam hogy a kimaradt részeket ritkán kaszálom. Nem pázsitot hozok létre...
Ja és a parlagfű pont olyan helyen terem, ahol mindig kaszálnak de nincs fű vetve.
Egy idő után más növényfajok természetesen kiszorítják onnan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!