Ha még nem csírázott ki a fűmag akkor nem lett baja a mai hajnali fagytol?
1 hete vetettem el a fumagot,azota minden nap locsolom.
Ma reggel kemeny a fold teteje,fagyott.
A fumagok még nem csiraztak ki
Szerintetek lett bajuk? Ki fognak tudni majd még csirazni ha melegebb lesz?
Jajj de jó😊
De a magnak se ugye?
#2 Nem. Én is pár hete szórtam el fűmagot, aztán majd vagy kinő vagy nem - ez inkább a csapadéknak és a mellette növekvő egyéb növényeknek a függvénye. Akkor van gond ha már épp elkezdtek növekedni.
"Az új fűmag túléli a fagyot?
A fűmagok túlélik a fagyot, sőt még a havat is. A magvak képesek alvó állapotban maradni hideg időben, mind addig alvó állapotban maradnak, amíg a hőmérséklet ismét fel nem emelkedik, ekkor a magok kikelnek. Míg a magvak nagyon jól bírják a fagyot, a fiatal fűcsemeték nagyon érzékenyek a fagyra. Minimum 6 héttel a várható fagyok előtt el kell vetni a fűmagokat ez az idő lehetővé teszi a fűpalánták számára, hogy kifejlesszék a hideg időjárás túléléséhez szükséges mély gyökereket." - de ez az őszi fagyokra utal, amikor már tartós lesz a hideg és nem 1-2 éjszaka lesz csak fagyközeli a hőmérséklet.
Nyugi nem lesz semmi baja.
De egyébként is picit még hideg van füvesíteni.
Majd áprilisban megindul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!