Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit csináljak a fámmal?

Mit csináljak a fámmal?

Figyelt kérdés
A 2 éves barackfámon egy nagyobb ág félig letörött, vagyis 2 cm-es repedés van benne. Felkötöttem, hogy ne törjön le. De mit csináljak így tél előtt vele, hogy tavasszal visszanőjön?
2010. okt. 24. 16:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Kár próbálni megmenteni mindkét felét!Válaszd ki az erősebbet ,a másikat meg fagymentes időben mihamarabb vágd le óvatosan minél mélyebben,szépen faragd körbe hogy sima vágási felület legyen.Lehet kapni fa sebtapaszt azzal kend be kb.1mm.vastagon.

Ha kis szerencséd van--és miért ne lenne---két három év alatt szép koronaformát tudsz kialakitani a megmaradt részből.Szinte alig fog látszani a seb.

Nem szerencsés az ilyen ikerállást meghagyni már a legelső metszésnél, mivel az esetek túlnyomó részében ilyen következménye van.Még szerencséd is van hogy fiatal korában repedt széjjel mintha akkor mikor tele van terméssel.

2010. okt. 29. 09:37
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi. De nekem egy ág törött le. Ha az letörne akkor egy fél fa lenne, mert az az egy ág adta ki a fa egyik felét és láttam, hogy kicsit barna a belseje (amikor letörött akkor néztem) és a törzse is kicsit megrepedt.
2010. okt. 30. 12:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem kár abban bizni hogy még összenől!!Még mindig jobb a félfa egészségesen mint a két fele összekötözve és a repedésben a sok féreggel!Dehát én csak azt irtam le amit én szoktam csinálni és amit jónak itélek!A fa a tiéd -Te döntesz!
2010. okt. 31. 18:57
 4/4 A kérdező kommentje:
csak az a baj hogy már barna volt a belseje amikor letörött. Lehet hogy azért törött le mert elkorhadt?
2010. okt. 31. 21:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!