Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezek milyen növények?

Ezek milyen növények?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2024. febr. 8. 18:37
 1/9 anonim ***** válasza:

1. Dracaena, a pontos fajtát nem tudom, rengeteg hasonló van

2-esröl semmit nem lehet mondani, az egész növényt kellene látni

3. Hypoestes phyllostachya

4. Fittonoa verschaffeltii

5. Iresine herbstii

2024. febr. 8. 18:56
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Az első növénnyel megleptél, mert én eddig úgy tudtam, hogy valamilyen broméliaféle, csak nem tudom pontosan milyen fajta.

A második képen a fa mellet lévő kis növénykére vagyok kíváncsi, csak úgy "odanőtt", kálára hasonlít vagy banánra szerintem, de ilyen növényeim meg nincsenek.

2024. febr. 8. 19:06
 3/9 anonim ***** válasza:

Az elsöröl csinálhatnál akkor még egy képet más szögböl, elvileg lehet broméliafaj is.+, akkor lehetne esetleg Guzmania variegata is.

A másodikat továbbra sem tudom, magról kelt vagy honnan lett? Esetleg Aspidistra lenne egy tippem, de ez nem biztos.

2024. febr. 8. 19:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocs, még egy kérdés: a fa mellett van egy zöld rúdszerü valami, az micsoda? Esetleg az hajtott ki alulról?
2024. febr. 8. 19:13
 5/9 A kérdező kommentje:

[link]

A második én sem tudom honnan lett, szerintem magról kelhetett, úgyhogy a kukoricavirágot kizárnám, bár abból sok van itthon. A fa egy egyszerű náddal van kitámasztva, nem hiszem, hogy az befogant. Évekkel ezelőtt volt kálám, ami tönkrement, ahhoz hasonlít a levele, nem látok rá sok esélyt, hogy valahogy odakerülhetett a magja.:D

2024. febr. 8. 19:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Igazad lehet az elsővel kapcsolatban, szerintem erre nagyon hasonlít.

[link]

Bár ugyan ilyet nem találtam.

2024. febr. 8. 19:52
 7/9 anonim ***** válasza:

A különbözö hibridekkel az a baj, hogy rengeteg van, ezért is nehéz pontosan beazonosítani öket, de legalább nagyjából be tudod saccolni.

A 2-ról tényleg nem tudok semmit kitalálni, várj kis idöt, késöbb talán jobban fel lehet ismertetni. (Tulajdonképpen kiváncsi vagyok, mi lehet, de egyelöre nem derül ki.)

2024. febr. 8. 20:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Ha megmarad, pár hónap múlva lefotózom, ha nem jövök rá mi az.:)
2024. febr. 8. 20:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Rendben, remélem, sikerül kideríteni ezt is!
2024. febr. 9. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!