Kezdőoldal » Otthon » Kert » Füvesítés lépéseit jól csináln...

Füvesítés lépéseit jól csinálnám így?

Figyelt kérdés

Felàsom a most meglévő földet (töltőföld) mert nagyob le van taposva es fellazitas celjabol tennem a felasast.

Hozatnek termofold azt raszornam

A termofoldet lehengereznem

Beszornam fumaggal

Megint lehengerezném?

Még az lenne a kerdesem hogy a felasott toltofoldet is le kell hengerezni mielott raontom a termofoldet vagy eleg csak a termofoldes reteget?

jan. 3. 07:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A termőföldre mehet a fűmag utána hengerezd.

Hengerezés után nem tudod a fűmagot a földbe juttatni.

De egyébként jó lesz.

jan. 3. 08:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Az a töltőföld miféle? Mert a fű gyakorlatilag mindenféle földön megél. Én se csináltam semmit csak nyírtam és kész, 1-2 éven belül gyepem volt. Na jó, nem egy angol kastélygyep, de gyep.
jan. 3. 08:27
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöma a tippeket,valaszokat.

Nem tudom milyen toltofold lehet de igazabol magasitasi celzattal lesz hozatva a termofold mert most nem egysikban van a fold

jan. 3. 08:30
 4/12 anonim ***** válasza:
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy utána ne sajnáld a vizet tőle, mert nagyon sok esetben kevés az a vízmennyiség amit az esővel kap.
jan. 3. 11:32
 5/12 A kérdező kommentje:
Rendben koszonom,nem fogom sajnalni
jan. 3. 11:47
 6/12 anonim ***** válasza:

A felásott földet nyilván nem kell hengerezni.

Valamennyi ülepedés azért jót tesz ültetés előtt, meg a végleges elsimítás előtt. Mert egyik helyen jobban leül a föld, másik helyen kevésbé.

A jelenlegi földed nincs tele évelő gyomokkal? Mert azok 10 centi földborításon átnőnek.

jan. 3. 18:40
 7/12 A kérdező kommentje:

De tele volt,de most már sárgàk illetve elrodhadtak ősszel

Ha mégis átnövik és a füvek közt megjelennek a gyomok akkor arra gondoltam,hogy gyomirtot fogok hasznalni amit lehet füves területre szórni.

Ez így jó ötlet?

jan. 3. 19:13
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha évelő egy gyom, akkor annak az a lényege, hogy a gyökere áttelel, és tavasszal kihajt.

Ha csak kétszikű gyomok vannak, azok ellen lehet védekezni kétszikűekre ható gyomirtókkal, majd kb. nyár végétől, ha megerősödik valamennyire a füved. Bár a vastag gyökerű gyomok elég ellenállóak, aránylag nagy dózis kell ellenük.

Csak a tarack lenne problémás, mert az egyszikű, és nem lehet kiszedni a gyepből gyomirtóval, csak a gyeppel együtt.

jan. 4. 05:10
 9/12 A kérdező kommentje:

Tarack is van nagyon sok,de úgy làtom màr arra is van gyomirtó.

Meg ahogy àtforgatom a töltőldet àsóval úgy miszlikekre apritom a tarack gyökerét is

Szerinted még igy is ki fog nőni a tarack? 😨

jan. 4. 06:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Igen kinő.Ha csak az ásott föld tetején hagyod akkor is újra kinő.
jan. 4. 06:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!