Mit gondoltok, ha a kertem mellett a szomszéd végigültette tiszafával a 20m-es kerítést? Így mernétek fogyasztásra zöldséget termelni?
Hát igen, ez így oké. Inkább attól félek, hogy ráesik a levele, rajta marad és a gyerek véletlen megeszi a levelet a zöldséggel együtt. Így leírva is túlparázásnak hangzik, tudom... de mi van, ha... :)))
Köszi egyébként!
Semmi baj nem lesz vele. van tiszafánk.
Én sem örültem neki, de nagyon szép és a párom rendszeresen direkt az orrom előtt eszi meg a termését, hogy lásson kiakadni miatta. :)
A magja nagyon mérgező, a többi része is, de a termése húsa az ehető. Semmi baj nincsen a lehullott leveleivel, mivel örökzöld ebből nagyon kevés van. A közelében vannak termő gyümölcsfáink, szeder és veteményes is, soha nem volt semmi gond. 3 gyerekünk van, egyszer se próbálták megenni a bogyóját, persze ezt meg kellett nekik tanítani és figyeltünk is rájuk, hogy véletlenül se történhessen meg.
Erre az 1 m-re ne ültess olyasmit, amivel együtt meg tudod enni a tiszafa levelét, netán magját. Pl. a saláta ne oda kerüljön.
Ha csak ráesik valamire, abba nem tud annyi méreg beleivódni, hogy bajt okozzon. Még mosás nélkül is fogyasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!