Benzines fűnyíró vagy akkus fűnyíró?
Nézz meg egy akkumulátorost, hogy mekkora. Már a mérete miatt is 1 nap mire lenyírsz vele akkora területet. De az akkuk kapaciása is kevés akkora telekhez.
Amelyik akkus gép jó ekkora területre, azt nem akarod kifizetni.
Annyi akkut kéne venned hogy abból vehetsz 4 benzines fűnyírót is.
Folyamatos üzemhez 3 szett akku és jobb esetben 2 szett töltő kell.
Vagy ha nincs áram, akkor végtelen számú feltöltött akkuszett, ami a világ pénzébe belekerül.
Ha nincsen sok akadály, akkor én sima elektromosat használnék.
Csak egy 50 méteres hosszabbító kell és gyakorlatilag 0 a fenntartási költsége.
A benzinessel sokkal több teendő van.
7-es húztál már magad után a fűben 50 méter hosszabbítót? Gondolom nem, különben nem ajánlgatnál ilyent. Én egyszer csináltam ilyen. Soha többet. Belehúzod a kutyaszarba, a pucoktúrásba, stb. Le kell szépen takarítani különben összerohad és megeszi a nedvesség a szigetelést. A legvacakabb hosszabbító árából is tudsz venni vagy 40 liter benzint
A mozotosban évi 1x cserélni kell olajat, fél liter, kb 5 perc lecserélni. Meg kell tankolni ami 1 perc és néha ki kell takarítani a légszűrőt, ami a legtöbb esetben kis pattintős fedél, nagyon komoly gépeken meg 1, azaz egy csavar :D. Ha ezeket összeadjuk, akkor is sokkal kevesebb idő mint a villanyoshoz kihúzni egyetlen alkalommal a hosszabbítót.
Akkumulátoros gépet 200-300, max 400nm-re vennék. Asztallap minőségű udvarba. Hetente le kell nyíri a füvet, mert különben nem bírja.
#9: én nem a #7 vagyok, de én is 50m hosszabbítót "húzok".
megvan a technikája, már gyerekkoromban is elektromossal nyírtam, az akkori ótvar gyenge géppel. A mostani vezetékes fűnyírók meg már pont olyan erősek, mint a benzinesek, lehet velük haladni. Nekem fontos volt, hogy csendes legyen, es a kerünk sincs tele kutyaszarral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!