Milyen növényt lenne érdemes ültetnem, hogy takarja a kerítést?
Smaragd tuját ne. Rengeteg van belőle nálunk, idén már ki kellett vágnunk kettőt, de nem állt itt meg a helyzet, egyre rondábbak, folyamatosan cserélnünk kell majd őket.
Nyugati tujánk is van, azok ellenállóbbak és igénytelenebbek, így én abban gondokozom, illetve van egy hatalmas babérmeggyünk, nagyon szereti a helyét és abszolút igénytelen, így ez a másik ötletem. Egy hátsó ronda vegyes kerítést (terméskő és tégla) pedig fehérre festettünk és eldugtunk 50 centinként egy-egy tő borostyánt, az fut rá 3. éve. Elképesztő milyen gyorsan nő és amúgy egész pofás, rusztikus hangulatot ad így már.
Bambuszt az életben nem engednék az udvarunkba, kiírhatatlan, csak azt veszed észre, hogy méterekkel odébb is nőnek ki és nagyon nehéz "kezelgetni".
Oszlopos tiszafát ültess. Állítólag van belőle gyorsabb növésű. Én olyat vettem, "lakatos" becenevű. De ha már nagy, fejlett növényt veszel, akkor nem olyan nagy gond, hogy lassan nő, csak az nagyon drága.
Vagy leylandi ciprusból van keskenyebb fajta, pl. a Blue Jeans. Olyanom is van, várom, hogy fejlődik, mert tavaly ültettem azt is, mint a tiszafát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!