Kezdőoldal » Otthon » Kert » Földes autó be járómat szeretn...

Földes autó be járómat szeretném le zúzott kövezni. Legolcsóbban mit, hogyan? Fólia ,zúzott kő stb

Figyelt kérdés

Bejárati kaputól le kb 20m,ki van betonozva türhető állapotú.

Lejjebb a tyúk odvarból tudok, be fordulni a garázsba, (régen karám volt) egész jól át alakítottuk.

Csak a régi tyúk udvarban laza talaj.

Milyen fóliát terítsek rá?

Nagyobb szemű zúzott kővel teríteném mert félterep gumijaim vannak és apró kő bele ragad.

#kő #garázs #udvar #Kocsi be álló #Autó be álló
2023. dec. 17. 07:14
 1/10 anonim válasza:
60%
Kőhordalék🥰
2023. dec. 17. 07:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Told le a fölső, laza réteget, teríts le geotextilt, majd arra 20 cm zúzottkő.
2023. dec. 17. 07:35
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Murvával teriteném le,az összeáll bele keményedik.
2023. dec. 17. 08:41
 4/10 anonim ***** válasza:
73%

Én a következő rétegrenddel csináltam: geotextil, rá maradék cserép, 10 centi 20-55 murva, majd rá 5-6cm 0-22 betonmurva. A végén lapvibrátorral bedöngöltem.

Sajnos a dobozos Tranzit megpakolva (4-4,5 tonna) esős időben még így is elkapar, de azon kívül minden más autót gond nélkül elbír

2023. dec. 17. 09:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Tükröt mindenképp áss neki nekem nincs alatta fólia.Alul nagyobb mint a vasúti kő tetején fehér apró.
2023. dec. 17. 10:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Geotextil kell alá. Ennyi. Feltölteni amivel akarod, zúzott kő, murva (én azt tettem). Döngölni ha tudod, döngöld, vagy vibráld. Egyébként lehet rá számítani, h 1-2 év alatt megsüllyed kicsit, akkor kell tölteni rá újra.
2023. dec. 17. 12:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Az Alföldön vagy hegyvidéken található az út? Milyen a talaj, löszös, homokos vagy inkább humuszos értelemben vett laza fekete termőtalaj? Ha utóbbi, akkor feltétlenül a felső réteg eltávolításával és egy meszes talajstabilizációval induljon az útépítés, ezt itt elmagyarázzák (te nyilván nem fogsz 20 méterre munkagépeket bérelni, de a technika ugyanez kézi munkaerővel is): https://www.youtube.com/watch?v=_KDa9rksGvY

Ha csak enyhe személygépjárműves terhelést kap vagy csak néha mennek rá nehezebb járművek akkor 20 centi Z20/50-es zúzottkő, erre 15 centi 11/22-es és a tetejére 5 centi vastagságban 0-8-as ami teljesen bedolgozásra fog kerülni. Ha a vízelvezetés jól meg van oldva akkor ezt a felső réteget elég 20-30 évenként felújítani.

2023. dec. 17. 14:28
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítségetek.

7/7

Tolna megye humuszos barna erdő talaj van.

Sok eső esetén annyira fel lazult hogy a kis traktorom is elásta magát.

A terdójáróm kimászik simán belőle.

De az a baj hogy szét ás mindent .

Tavasszal nekilátok a munkának :)

2023. dec. 17. 16:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell alá teríteni semmit, ki kell szedni olyan mélyen, hogy szilárd legyen az altalaj és onnan feltölteni, döngölni akár több rétegben és kész
2023. dec. 18. 14:27
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. dec. 21. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!