Földes autó be járómat szeretném le zúzott kövezni. Legolcsóbban mit, hogyan? Fólia ,zúzott kő stb
Bejárati kaputól le kb 20m,ki van betonozva türhető állapotú.
Lejjebb a tyúk odvarból tudok, be fordulni a garázsba, (régen karám volt) egész jól át alakítottuk.
Csak a régi tyúk udvarban laza talaj.
Milyen fóliát terítsek rá?
Nagyobb szemű zúzott kővel teríteném mert félterep gumijaim vannak és apró kő bele ragad.
Én a következő rétegrenddel csináltam: geotextil, rá maradék cserép, 10 centi 20-55 murva, majd rá 5-6cm 0-22 betonmurva. A végén lapvibrátorral bedöngöltem.
Sajnos a dobozos Tranzit megpakolva (4-4,5 tonna) esős időben még így is elkapar, de azon kívül minden más autót gond nélkül elbír
Az Alföldön vagy hegyvidéken található az út? Milyen a talaj, löszös, homokos vagy inkább humuszos értelemben vett laza fekete termőtalaj? Ha utóbbi, akkor feltétlenül a felső réteg eltávolításával és egy meszes talajstabilizációval induljon az útépítés, ezt itt elmagyarázzák (te nyilván nem fogsz 20 méterre munkagépeket bérelni, de a technika ugyanez kézi munkaerővel is): https://www.youtube.com/watch?v=_KDa9rksGvY
Ha csak enyhe személygépjárműves terhelést kap vagy csak néha mennek rá nehezebb járművek akkor 20 centi Z20/50-es zúzottkő, erre 15 centi 11/22-es és a tetejére 5 centi vastagságban 0-8-as ami teljesen bedolgozásra fog kerülni. Ha a vízelvezetés jól meg van oldva akkor ezt a felső réteget elég 20-30 évenként felújítani.
Nagyon köszönöm a segítségetek.
7/7
Tolna megye humuszos barna erdő talaj van.
Sok eső esetén annyira fel lazult hogy a kis traktorom is elásta magát.
A terdójáróm kimászik simán belőle.
De az a baj hogy szét ás mindent .
Tavasszal nekilátok a munkának :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!