Miért nem nől tovább és miért nem virágzik a karácsonyi kaktuszom?
Figyelt kérdés
Ugyanakkora mint 2 évvel ezelőtt, és akkor elnyiltak a virágjai, és azóta sem virágzik.2009. jan. 3. 13:45
1/6 anonim válasza:
Ha jól emlékszem, akkor egy hónapon át tilos locsolni, és utána fog virágozni. Hogy pontosan mennyivel később azt nem tudom, de próbáld ki. Így még lehet belőle húsvéti kaktusz.
2/6 anonim válasza:
Leírhattad volna a tartási körülményeket.
Pl. nagyon fűtött lakásban (20 fok fölött), rendszeres öntözésnél nem fog virágozni.
Ősszel kell neki tartani 1-2 hónap nyugalmi időszakot, amikor alig öntözöd, és hűvös helyen tartod. Ez indítja be a virágképződést. Ha január végéig nem virágzik, utána már nem nagyon lehet rá számítani.
3/6 anonim válasza:
Ja, és a húsvéti kaktusz egy másik faj (Rhipsalidopsis), a karácsonyi meg Schlumbergera.
4/6 A kérdező kommentje:
HÁt szobában van, ahol központi fűtésnél ugye télen elég meleg van. Meg locsoltam eddig kb. hetente.... akkor most nem fogom locsolni egy hónapig... aztán meglátjuk.Köszi a válaszokat.
2009. jan. 4. 07:46
5/6 anonim válasza:
kertes házban lakom, én pl nyáron mindig kirakom félárnyékos helyre, volt hogy nyáron is tele volt virággal!
6/6 Eri90 válasza:
Tavasztól egészen őszig kint kell tartani a szabadban árnyékos védett helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!