Miért ilyen a medvetalp kaktuszom? Mit csináljak vele?
Köszi a kommentet!
Nem sötétben van.A szobában van mint a többi növény,és fény is van...
Barátnőm is azt mondta,ezért nyáron kivittem az erkélyre 1 hónap alatt az egész beráncosodott mintha megszottyadt volna.Úgyhogy vissza behoztam,és az a nyavajája elmúlt azóta!
Opuntiánál léggyökér...? Ez nekem új. Volt egy pár évig egy monachanthám de az sose eresztett léggyökeret.
Egyébként igaza van az elsőnek, túl kevés fényt kap azért nyúlik ennyire a kaktuszod. Kár volt bevinned az erkélyről, a ráncosodás adott körülmények között az opuntiáknál viszonylag normális.
Az említett hajtásokat szedd le és dobd ki, nem lesz belőlük semmi értelmes. Idén már ne is nagyon locsold, jön a téli pihenő időszakuk és csak még jobban felnyúlna.
Szobában nem lehet Opuntiát tartani, borzasztó sötét neki.
Telelni vidd hideg helyre (pl. lépcsőház, biciklitároló), öntözés tavaszig nulla, akkor összes vékony hajtást levágod, esetleg gyökereztethetsz is belőle, aztán a tövet áprilisban kirakod az erkélyre.
Ha nincs hideg telelőhelyed, már most dobd ki mindenestől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!