Hogy lehet tükörsimára elegyengetni a hozatott/felásott földet?
Figyelt kérdés
Tavasszal már egyszer felástam az egész kertet és megpróbáltam gereblyével elegyengetni amennyire szemmel egyenesnek láttam. De aztán megtömörödött és így már látom, hogy nem olyan egyenes. A kertépítők hogy csinálnak olyan tökéletesen egyenes talajt? Szeretnék hozatni 10 centi komposztos termőföldet, de jó lenne akkor már szépen elteríteni. Csak nem tudok jobbat, mint a gereblye. Valaki esetleg csinált ilyet? Vagy tudja, hogy nagyságrendileg mennyibe kerül, hogy ezt egy szakember megcsinálja? 100 nm téglalap alakú kertrész.2023. nov. 14. 07:30
2/10 A kérdező kommentje:
Igen, tavasszal vetném.
2023. nov. 14. 09:16
3/10 anonim válasza:
Egy ügyes bobcat-es csodákra képes
4/10 A kérdező kommentje:
Ó, igen, ez logikusan hangzik. Akkor valószínűleg esélyem sincs kis házi módszerekkel, hanem szakember kéne. Köszi. :)
2023. nov. 14. 11:16
5/10 anonim válasza:
#4: Ha elment a gép (ami azért teljesen tükörsima földet nem tud) egy-két eső után még mindig megsüllyedhet a föld itt-ott, vakondokok túrnak, akármi. Ne dobd el a gereblyét, legyen egy kis tartalék földed meg egy ilyesmid:
6/10 anonim válasza:
#5 nyilvánvalóan igényel a dolog utónunkákat.
7/10 anonim válasza:
Olyan kézi készüléket te is tudsz gyártani, hogy egy 80 cm-es deszka közepére merőlegesen rászögelsz egy tetőlécet nyélnek (mint egy T-betű), két oldalról egy-egy darab léccel megmerevíted. Ezzel nagyobb felületet tudsz elsimítani, mint kis gereblyével. (A megsüllyedésre nincs orvosság, csak utólag szórni még rá.)
9/10 anonim válasza:
7
Ez így talán félreérthető, amit írtam.
A deszka közepén ütsz át egy szöget, amit aztán a léc végébe (hosszában) ütöd. Vagy csavart is használhatsz. Plusz még két léc merevíteni.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Akkor adok neki egy utolsó esélyt deszkával meg hengerrel és ha tavaszra sem lesz szép töltögetés után, akkor hívok egy szakembert. :)
2023. nov. 14. 15:29
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!