Homokszűrőt szűrőlabdával megtöltve elbírna egy intex c330 keringtető?
Kérdezz az Intex medencés facebook csoportban, ott biztosan kapsz hasznos választ.
Mire használnád, vagyis min nyomnád át?
Hangulatromboló leszek, de nekem ezek medencésként mindig toldozgatás-foltozgatás kategória. Vagyis illik rá a mondás, hogy akinek van pénze majomra...
Ha csak a porszívózás a gond, akkor vennék egy akkus porszívót egy 20-asért, amikor éppen akciós és levan tudva. Vagy egy 4-6 köbös homokszűrőt, ami évekig teszi a dolgát, csak a visszamosatásra kell időt szakítani és simán bírja a porszívót.
Ki kell próbálni, hogy bírja-e, de ha nem az igazi, akkor a nap végén ott van az ember, hogy már áldozhatott volna egy porszívóra is, nem sokkal zsebbenyúlósabb.
Oké, nyilván szempont kicsit az alkotásfaktor is, azért gány minőséget nem adok ki a kezemből, főleg szabadidős bulin. :) Nem bonyolult cuccokról beszélünk, igazából legfeljebb én bonyolítom meg, de szigorúan csak mielőtt a legegyszerűbbnek tűnőt nekiállnék kivitelezni. Szerintem uncsi porzsákos dolog lesz a vége, nem veszek semmit, víz alá teszek egy szkimmerzsákot, házat kéne átlátszót rögtönözni rá úgy, hogy egyszerű legyen, aztán a pelyhesítés után talán kibír egy porszívózós kört a keringtetőben a szűrőbetét. Gyanítom, hogy lassú lesz, kipróbálom jövőre... Aztán ha már költök, inkább valami kisebb szennyvízszivattyút veszek, ami a víz fölött egy kosárba tömött vastag vatelinágyra lövi direktben a cuccos vizet, és vélhetően szív mint a vadállat.
Nyilván aki tud, használ jobbat, ne tartsa magában, nem sértődik meg senki, ha tényleg kiokosítják. :)
A költségeket azért szorítanám le, mert 10k volt keringtetővel együtt ez a kis 3m puhafalú, igazából amit spórolok rajta, azt beledobnám medencealátétbe, alatta bő homok lesz vízszintbe döngölve-simítva, az alatt sóder apraja, alatta nagyja, alatta a szintén vízszintbe szedett és döngölt-faragott föld. A medencealátétet körberakom szebb kövekkel, aztán este van. Tulajdonképpen a jövő évi minél kevesebb fölös mozdulat lenne a cél, egy kicsit előre dolgozva komótosan, pont itt is van rá egy tél.
Sokan porszívóznak pl. szivattyúval, vagy különböző vákuumos házi megoldásokkal, ezért javasoltam, hogy csatlakozz az intex/bestway medencések csoportjába. Szkimmert is kreálnak sokan házilag. Onnan aztán lehet ötletet meríteni. Én ennél lustább ember vagyok. Szeretem a kényelmet. Olyannyira, hogy következő szezonra egy akkus porszívót is beszerzek, hogy ne kelljen szívni a szkimmer tányér behelyezéssel, csőmerítéssel, garázsból ki-becuccolással, meg gabalyodni a csőbe, visszamosatni, légteleníteni a szűrőt minden porszívózás után, stb.
Heti össz 2 óra volt kb. a medence karbantartás, abból 1 a porszívózás kb. Ha ezt félre csökkenthetem, nekem már akkor is megérte. :D
Egyébként a homokszűrőnk megdöglött szezon elején, akkor két hétig dobtam mindennap búvárt a medóba, rajta egy házilag kreált "csodazsákkal" (nejlon zokni + textil szatyor a cső végén). Fel lehet vele porszívózni a szivattyú vonszolásával és a vizet is gyorsan átforgatja, de nekem minden bajom volt már egy hét után, hogy ennyit kell szívni ezzel (szivattyú ki-be pakolás, szerencsétlenkedés a vonszolással, zsák mosás, stb.). Az elején még buli volt milyen "szűrő felület" válik be, stb., de aztán nyűg lett. Szóval csodálatom azoknak, akik a spórolás oltárán feláldozzák a kényelmüket és még élvezik is. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!