Fűkaszára milyen vágótárcsa?
Figyelt kérdés
Milyen fűrésztárcsát érdemes használni kisebb fák vágására? (max 5cm átmérő) Van Vidia betétes, de én félek tőle, ha kipattogzik, akkor nem fog majd a lábamba állni? Ami meg nem betétes, az mennyi ideig tart? Kinek milyen tárcsa jött be? A gépemben van kraft, elvileg 2,2LE.2023. nov. 1. 22:44
1/4 anonim válasza:
Hát azért öt centis fára már nem ez a legideálisabb megoldás.
Husqvarna fűrésztárcsa pl., olyan alakja van az élnek, mint a fűrészláncnak, így reszelővel élezhető.
2/4 A kérdező kommentje:
2023. nov. 1. 23:28
3/4 A kérdező kommentje:
Még a válaszadóhoz kérdés. A Husqvarna tárcsából van a Scarlett és van egy maxi XS. Ez utóbbi olcsóbb. Melyik jobb a fák-bokrok vágásához? Gondolom, meg kell hozzá venni a gyári élező/reszelőt is, ha még pár favágás után is használni szeretném. Jobb nevű tárcsákból láttam még Stihl és Metabo típusokat is, azok használhatók?
2023. nov. 2. 07:57
4/4 anonim válasza:
Én is féltem a keményfémlapkáktól, de valami kínaival kivágtam pár év alatt vagy 600 karácsonyfát, többnyire 6-8 cm-eseket (nyilván földet, kavicsot is fogtam sokat), és semmi baja nincs a tárcsának.
Ilyen, kinézetre:
Ha ilyen gyenge géppel csinálod, akkor nyilván nem nagy mennyiséget akarsz kivágni. Akkor meg vedd a legolcsóbbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!