Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fémhez való gyorsdaraboló...

Fémhez való gyorsdaraboló gépre tehetek fához való vágótárcsát és használhatom fához is? Esetleg fordítva? Azaz fához valót gépet vashoz?

Figyelt kérdés
2015. máj. 26. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Fához a cirkula lap való. Mi,mikor a tetőt cseréltük,raktunk a gyorsdarabolóba cirkulalapot,és azzal szabtunk.

Nekünk a 32-s lyukméretű gépünk van... a ruszki cirkulalapok általában ilyenek .

Ezzel fémet NE nagyon. Viszont ha vágókoronggal akarsz fát vágni,az nem szerencsés,mert csak égeti,nincs fog, ami csináljon,és kihordja a fűrészport,megég a korong,és büdös is.

2015. máj. 26. 13:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
De jó így hallani: cirkulalap... de a magyarországiak ezt inkább körfűrészlapnak értik meg. :-) S ha a gyorsdarabolón a vágólap helyére talál a cirkulalap, akkor reá tudod tenni, de a gépet kell figyeljed, mert a cirkula jobban fogja a motort. A cirkulának van harminckét foga, mint az asszonynak, s csikar is vele rendesen, míg a fémdaraboló fogatlan, de visít, s tüzet hány, mint anyósom. :-)
2015. máj. 26. 23:45
 3/4 anonim ***** válasza:
A cirkula lap olyasmi,mint a "magánház"...itt szegedi földön dívik csak a kifejezés használata.
2015. máj. 27. 08:06
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szeged környékén? Én székely származású vagyok, a cirkula ott is cirkula, és nekem a "körfűrész" volt furcsa és érthetetlen, mikor Magyarországba bejöttem. :-) De maradva a témánál, a gyári gérvágó felépítése is nagyon hasonlít a gyorsdarabolóhoz, úgyhogy szerintem nincs akadálya a kérdésben elhangzottaknak.
2015. máj. 27. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!