Kezdőoldal » Otthon » Kert » A vizet milyen sorrendben...

A vizet milyen sorrendben kell kifujni a csepegtető rendszerből kompresszorral?

Figyelt kérdés
Mert ha kinyitom a rendszer véget ami egy coll akkor a viz ott megy el es a gombaknál ott fog maradni. Mi a praktika erre?

2023. okt. 31. 10:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát látod, hogy a 8-as mégis félreértette. És én se voltam benne biztos, hogy nem én értettem félre.

Az elég nagy baj, ha ugyanoda kerülnek a növények. Még 2 évre is, nem hogy 3-ra. És így fel se tudod ásni az egész földet, legalábbis a csövek alatt. Pedig a növények oda is fejlesztenek gyökeret.

Ezért nem érkezik releváns válasz, mert az egész elképzelésed működésképtelen. Aki ért hozzá, az tisztában van ezzel.

A csepegtető gomba egyébként évelő növényekhez való, meg cserepes növényekhez. Veteményeshez szalag való, azt minden évben csak lerakod oda, ahová kell. 1000 m2 pár óra alatt megvan, és ez így működőképes.

Jelen állapotban azt tudod csinálni, hogy a gerincek végét megbontod, és kinyomatsz annyi vizet, amennyit sikerül. Utána a végeket visszazárod, és a befolyásnál fújva a vékony csövekből is kinyomatsz annyi vizet, amennyit tudsz, a gombákon keresztül. Ez hosszabb idő. Aztán reménykedsz, hogy nem lesz komolyabb szétfagyás a maradéktól. A csövek bírni fogják, csak a kemény idomok vannak veszélyben, azok meg pótolhatóak. Ha nem szeded fel az egészet, akkor ennél jobb megoldást nem tud neked írni senki.

2023. nov. 5. 06:42
 12/13 A kérdező kommentje:

"Az elég nagy baj, ha ugyanoda kerülnek a növények."

a földeken hova teszik öket?

A szalag az nem jó mert ha,mar tönkremegy.

Az ágyást igy is fel tudom ásni mert félre lehet hajtani a csövet ez nem gond.

Közben megoldottam a víz kifújását, de köszönöm segítő szándékot.

2023. nov. 5. 11:21
 13/13 anonim ***** válasza:

A földeken váltogatják a növényeket.

Van klasszikus vetésforgó, például. Amit azért nem mindig tartanak be, de ugyanazon a területen lehetőleg nem termelnek sokáig ugyanazt. Vagy ha igen, mert valami speciális dologgal foglalkoznak saját földön, akkor tudományos módon, talajvizsgálat után a kellő műtrágyákat használják, és a növényvédelemre is fokozottan figyelnek.

Akik bérelt területen termelnek ugyanazt évről évre (pl. dinnyések), azok 2 év után új területet keresnek, olyat, ahol előzőleg évekig gabona termett.

Az epret például 3 évente ültetik új földre. Szőlőoltvány esetében is évente váltogatják.

2023. nov. 5. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!