Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szoktatok csak úgy ücsörögni...

Szoktatok csak úgy ücsörögni a kertben, udvaron?

Figyelt kérdés

Csendben, szemlélödve, hallgatva a szél, a madarak hangját? Ma különösen jó idő volt ehhez.

Bár nem a kertben vannak, de mi lehet az a madár, mely kettesével, hármasával, kisebb létszámban, eléggé jó magasan repül, gyors tempóval, egyenes vonalban sietve, gyorsan csapkodva? Talán nem olyan magasan, mint a héják, és nem körözve, de talán annál magasabban haladnak, mint ahol nyáron a fecskék. Lehet, hogy vízimadarak, hiszen egy konkrét irányba mennek, talán a közeli tóhoz. Kicsik, nem lúd méretűek.

Nem a seregélyek, azok csapatosan, alacsonyabban, hangot adva repülnek. Ezek a magasan repülők kisebbek, és alulról világosnak tűnnek, tehát nem koromfeketék.

2023. okt. 23. 16:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nemigen van rá időm. De jó lenne.
2023. okt. 23. 16:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagy a kert, szoktam sétálni, üldögélni.
2023. okt. 23. 17:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én olvasni és horgolni szoktam kiülni, néha leveleket írni:) Nagyon megnyugtató, nyaranta majdnem minden nap szakítottam rá időt, hogy kiülhessek.
2023. okt. 23. 18:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gyakran kiszoktam ülni, illetve amióta gyerekünk van, együtt fedezzük fel az udvart/természetet. Ma szinte egész délután kint voltunk.
2023. okt. 23. 21:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Bizony, én is szoktam, a lehető legtöbbet. Szerencsésnek tartom magam, hogy megtehetem. Nem tűrök kint semmi zajforrást (mármint rádiót, ilyesmit), mert én a természetet szeretem hallgatni. Egyre több madarat csalogatok a kertembe etetéssel, bár sajnos "csak" verebek és cinegék vannak, de nekik is nagyon örülök! Bármeddig el tudom nézni, ahogy a szél mozgatja a növényeket, bokrokat, fákat. Bár még nagyon fiatalok a fáim, tavaly ültettem őket.
2023. okt. 26. 08:33
 6/6 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok. A madarat sajnos nem tudom beazonosítani.

Nem olcsó, de javaslom, ha ennyire szereted a természetet, madarakat nézegetni, szerezz be egy jobb távcsövet.

2023. okt. 26. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!