Mi a baja a sütőtöknek? Miért ilyen foltos néhány? Érdemes előbb leszedni és fogyasztani vagy lefagyasztani? Kevésbé fog elállni? Honnan tudom, hogy már tényleg leszedhető és érett?
A héten megnézegettem a sütőtököket, mert korábban találtam egyet, ami kezdett rohadni. Most láttam először, hogy néhány db sütőtökön ilyen foltok keletkeztek.
Ha rohad vagy beteg, akkor inkább leszedem és elkészítem valahogy. Jó telt magjai voltak már, sárgás édeskés íze, de nem annyira volt édes, mint a bolti. Ez ilyen lesz és már jó vagy még nem érett teljesen?
Nekem ezt írja ki: " Bad gateway. Error code 502" Ez az oldal nem szolgáltat 24 órában, már sokszor tapasztaltam itteni kérdéseknél. Lehet, hogy holnap ismét láthatóak lesznek a képek. Vagy nem.
Valami normális feltöltős oldalt használj. Pl.:
Rothad, de csak a héjánál. Szerintem fél, esetleg egy cm mélyen. (Valószínűbbnek tartom, hogy baktérium, de azt se zárom ki, hogy tényleg gomba.) Ha most gyorsan felhasználod, és előtte lehámozod a héját kellő vastagságban, akkor ehető, ez még a minőséget egyelőre nem befolyásolja. De ha leszeded, akkor nagyon felgyorsul a folyamat.
Nekem még csak több hét tárolás után volt ilyen, a földön nem.
Lehet, hogy csal a fotó, de nekem ez úgy tűnik, hogy még nincs teljesen beérve. Akkor meg nem lesz édes, csak pl. tökkrémlevesnek alkalmas, mert abba tudsz cukrot tenni. (Vagy sót, ha azzal jobban szereted.)
Én megkockáztatnám, hogy az egészségeseket a száron hagynám, hagy érjenek még tovább. Szedés után már csak sárgul, utóérik egy kissé, ami nem azonos a rendes éréssel.
Nem tűnt rohadásnak. Két darabot leszedtem, amikor feltettem ezt a kérdést. Csak a héján voltak ezek a foltok. Sima zöldségpucolóval pucoltam meg és lejött teljesen. A héja alatt már nem foltos. Ezzel szemben viszont a közepén egy kis részben világosabb, szinte fehér foltban olyan podvás vagy szivacsos állaga van. Gondolom idővel, ahogy terjed a külső folt is a sütőtök héján, a belseje is egyre nagyobb méretben lesz beteg.
Nagyon jól láttad, hogy még nem teljesen érett. Van édeskés illata és íze, de nem az igazi még.
Ma rájöttem, hogy mitől lehet nagy valószínűséggel ez a foltosodás. Délelőtt körbenéztem a tököket és találtam még egyet, ami kezdett foltos lenni. Csak pár apró folt van még csak rajta, lenti részen, ahol a földdel és a fűvel érintkezik a sütőtök.
Korábban leszedettet felhasználtam. Többivel is apránként ez lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!