Kb 1 hónapja egy 11m3-es medencébe auchanos klór granulátumot tettem. Azóta sehogy sem akar kiszellőzni a vízből. Az összes teszterrel magas a klór értéke. Mitől lehet ez? Eddig előző években semmi ilyen problémám nem volt. Már töltöttem rá vizet is.
Miért granulátumot tettél tabletta helyet?
És mennyit?
2.
Erre tippeltem én is, hogy a szükséges mennyiség többszöröse lett beleöntve.
Sajnos vagy vársz vele még néhány napot vagy további vízmennyiséggel tovább hígítod. (Viszont ezzel visszahűtöd a vizet.)
Kb. 30 éve van 15 m3-es kerti medencém amiben télen-nyáron víz van.
Nincsen gépészetem, nem mérem félóránként a ph-t és vegyszert is alig használok, mégis kristálytiszta a víz.
Nálam ami bevált -hosszú évek tapasztalata alapján- a napi 1 db miniklór tabletta és a heti 1 db. nagy multitabletta az úszóadagolóba.
Viszont nálunk van egy főszabály, hogy -a strandokhoz hasonlóan- KÖTELEZŐ a zuhanyozás vízbemenetel előtt.
Viszont nem is zöldül be még 34 C fokosan sem.
(Sajnos az utóbbi hetek időjárása miatt mos visszahűlt kb. 27--28 C fokosra.)
Sajnos a teljesen tiszta ember sem tiszta.
Az emberekről jön le bőr, haj, izzadság + egyebek az intim területekről + a különböző dezodorok, smink, napvédő és más kenceficék.
Ez több embernél -családnál- már komoly mennyiség, és nagy mértékben elősegíti a víz algásodását. Ezt sajnos nem a zuhanyzással küszöbölik ki, hanem emelik a vegyszeradagokat, ami amúgy nem tesz jót a bőrnek és megdrágítja az üzemeltetési költségeket is.
Amúgy nálam az "ingyenes" meleg vizet a terasztetőre helyezett LP / LPE csőkígyó szolgáltatja, ami amúgy teljesen láthatatlan és nem rontja az összképet.
Napsütéstől függően 30-60 C fokos víz jön ki belőle.
(Nyáron a villanybojler sem használjuk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!