Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kb 1 hónapja egy 11m3-es...

Kb 1 hónapja egy 11m3-es medencébe auchanos klór granulátumot tettem. Azóta sehogy sem akar kiszellőzni a vízből. Az összes teszterrel magas a klór értéke. Mitől lehet ez? Eddig előző években semmi ilyen problémám nem volt. Már töltöttem rá vizet is.

Figyelt kérdés

2023. aug. 14. 09:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Miért granulátumot tettél tabletta helyet?

És mennyit?

2023. aug. 14. 10:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Kapkodva ezt választottam, de ahogy olvasom az értékeket sokat tettem bele. Basszus... Tegnap viszont töltöttem rá vizet és mára a klórszint ugyan magas, de nem vészes már. Most jelenleg 2.0-4.0mg/l nél van. A PHja me 7.3.
2023. aug. 14. 10:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

2.

Erre tippeltem én is, hogy a szükséges mennyiség többszöröse lett beleöntve.

Sajnos vagy vársz vele még néhány napot vagy további vízmennyiséggel tovább hígítod. (Viszont ezzel visszahűtöd a vizet.)

Kb. 30 éve van 15 m3-es kerti medencém amiben télen-nyáron víz van.

Nincsen gépészetem, nem mérem félóránként a ph-t és vegyszert is alig használok, mégis kristálytiszta a víz.

Nálam ami bevált -hosszú évek tapasztalata alapján- a napi 1 db miniklór tabletta és a heti 1 db. nagy multitabletta az úszóadagolóba.

Viszont nálunk van egy főszabály, hogy -a strandokhoz hasonlóan- KÖTELEZŐ a zuhanyozás vízbemenetel előtt.

Viszont nem is zöldül be még 34 C fokosan sem.

(Sajnos az utóbbi hetek időjárása miatt mos visszahűlt kb. 27--28 C fokosra.)

2023. aug. 14. 10:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos tippet! Beszerzek egy kerti zuhanyzót, mert én is arra gyanakodtam, hogy a vizet elviszi a gyerekek parfümös testének bemosása a vízbe. A sok kencefice, dezodor és izzadtság elállítja a vizet. Sajnos a klórozást én rontottam el, de mára már a tegnap esti rátöltés után viszonylag javult a helyzet.
2023. aug. 14. 10:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Sajnos a teljesen tiszta ember sem tiszta.

Az emberekről jön le bőr, haj, izzadság + egyebek az intim területekről + a különböző dezodorok, smink, napvédő és más kenceficék.

Ez több embernél -családnál- már komoly mennyiség, és nagy mértékben elősegíti a víz algásodását. Ezt sajnos nem a zuhanyzással küszöbölik ki, hanem emelik a vegyszeradagokat, ami amúgy nem tesz jót a bőrnek és megdrágítja az üzemeltetési költségeket is.

Amúgy nálam az "ingyenes" meleg vizet a terasztetőre helyezett LP / LPE csőkígyó szolgáltatja, ami amúgy teljesen láthatatlan és nem rontja az összképet.

Napsütéstől függően 30-60 C fokos víz jön ki belőle.

(Nyáron a villanybojler sem használjuk.)

2023. aug. 14. 11:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Kérdező, a klór mennyisége hamar elmegy. Ha nem csípi a szemet akkor nyugodtan bele lehet menni a medencébe. Uszodában sokkal erősebben klórozzák a vizet.
2023. aug. 14. 11:54
 7/7 anonim ***** válasza:

6.

Na ajánlgassál hülyeségeket, ha lehetséges!

[link]

2023. aug. 14. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!