Lufivirág visszavágható, ha már túl magas?
Erkélyre vettem. Egy 28-as kaspóban van 2 tó. Ilyen korlátra rakható dupla rekeszes kaspóban. Lehet, hogy ez nem törpe lufi, amit vettem. Az állitólag 40-70cm magasra is nőhet, az meg elég magas lenne a korláton. Meg szabad nyesni ezt a virágot, ha túlnő a célon?
Csak a virága magas, ha magas. (Edényben szerintem nem fog ekkorára nőni.)
Egyszer virágzik, tehát ha levágod a virágot, akkor nem lesz rajta az, amiért tartod. Nem olyan sokáig nyílik, kibírod... Utána le lehet vágni az egész szárat, és már alacsony növény lesz.
Szerintem nem erkélyre való. Oda olyasmi egynyári kellene, ami nyár elejétől a fagyokig virágzik, nem csak így két hétig, mint ez. Ilyesmi egyszer virágzó, anélkül meg nem mutatós virág olyan helyre való, ahol rengeteg növény fér el, és mindig virágzik valami.
1-esnek nagyon igaza van mindenben, amit írt.
Különben ott szerintem sem lesz magas, nekem a kertben is csak 40 cm-esek a legmagasabbak. Erkélyládába büdöskét, az örök klasszikus muskátlit, petúniát, mézvirágot, szúnyogűzőt, cseppecskét, záporvirágot érdemes tenni. De lehet, hogy a kérdező azért szeretett volna évelőt, hogy ne kelljen minden évben virágot vásárolnia, ami nem kis költség, ha sokat akar az ember. Nálunk a piacon 250 Ft-ért lehet egy tövet kapni ezekből, kivéve a muskátlit, ami horribilis összeg, szezon elején 1000 Ft/tő. Ja, a cseppecske is nagyon drága, azt is 1200 Ft-ért vettem.
Esetleg a záporvirágot, büdöskét, petúniát magról érdemes nevelni a tél végén vetve odabenn a lakásban, én nagyon béna vagyok ebben, de ezek még nekem is szoktak sikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!