Kezdőoldal » Otthon » Kert » Motoros fűkasza bejáratása...

Motoros fűkasza bejáratása megszakadt. Gond?

Figyelt kérdés
Elkezdtem bejáratni az új motoros fűkaszámat, a tank felénél közbeszólt az élet, el kellett menjek, ezért megszakítottam a folyamatot (nem akartam kint hagyni). Úgy terveztem, másnap folytatom. Lehet valami gond, hogy megszakadt a bejáratás?

2023. aug. 8. 21:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Hát, már a 25-ös keverékkel lehet megnézném a kipufogótorkot, hogy mit sikerült alkotni már ennyivel is, csak úgy, for science. 1:40 keverék (tehát 4 literbe 1 deci, 5-be 1,25) lenne a normális, és használni kellene azt a gépet, nem alapjáraton nézegetni. Az tökmindegy, hogy néha adtál neki gázt. Gyári beállítással mindig dús az alapjárati keverék, elég 1 perc melegítés az elején, 1 perc hűtés a végén, amit senki nem tart be, inkább fél perchez lesz közel, de legyen az az irány, érted.

Laci azt mondja fullszintetikust ajánl, mert azzal azért nem lesz kvázi kenetlen a henger a negyvedik perc után. Tisztában van vele kimondatlanul is, hogy mindenki egész tankonként szeretne leállni. Fél tankonként lenne a nagyon kíméletes használat, és úgy tényleg kánikulában se lesz baja. Bejáratásnál pedig 10-15 percekkel indítva, pár kör után elérve a félórás meneteket, nem vallatva csak egyenletesen terhelve bőven kímélő még. Azért mondja az ötpercezést, mert tudja, milyen az időérzékünk díbolás közben. Futólag meg is említi, hogy később lehet több is, meg hogy három tank után jó kell legyen.

Én úgy csináltam eddig mindösszesen kétszer, hogy az első 6 körben szűk fél tankot rakok bele, jó benzin, fullszintetikus és létező nevű olaj, mindig ugyanaz az egy fajta (nem márkahűség, csak nem túl jó váltogatni se). 1:40 pontosan amennyire csak lehetséges (fecskendő). A régi gép is jó, csak nagyon át kellett nézni, inkább megleptem magam egy nagyobbal is, legyen idő felújítani kényelmesen.

És itt kell megemlítsük, amit Laci is, hogy ez csak a kínai alakúakra igaz, a nagy nevekkel pár tank óvatosan, aztán évekig egész napos gorombulás, meg az előírt karbantartások, és csak vág, vág...

2023. aug. 10. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!