Mi baja lehet a bonsainak?
Figyelt kérdés
Másfél év után a fikusz bonsaiom elkezdte lehullatni a leveleit. A hullás sárgulással kezdődik. Semmit nem változtattam a tartási körülményein, naponta kap egy kevés vizet, párásítok neki. Az ablakom van egész nap bukóra nyitva. Lehetséges, hogy attól megfázott? Ha igen mit tehetek hogy helyrehozzam?2023. aug. 6. 21:35
1/7 anonim válasza:
Nekem is volt hasonló problémám. Nálam a túlöntözés miatt. Lehet, hogy nálad is ez az oka, mert még ha kevés vizet is adsz neki, minden nap túlzás. Van a cserépnek kifolyó lyuka? Lehet érdemes lenne megnézni a gyökérzetét, nem nagyon nedves-e a föld és nincs-e gyökérrothadás.
Egyébként a megfázás is lehetséges, mert pl. huzatot nem szereti, de azért nyáron szerintem ez annyira nem releváns.
2/7 anonim válasza:
A fikusz nem szereti a huzatos helyet. Hány éve vetted? Mindig azon a helyen volt? Én is gyanakszom a túlöntözésre. Talán azért öntözted gyakrabban, hogy nagy melegek voltak...
3/7 A kérdező kommentje:
Másfél éve vettem és azóta ugyanazon a helyen van. Van kifolyó nyílás, de lehet kicsit tényleg sok neki a víz.
2023. aug. 7. 16:33
4/7 anonim válasza:
Igen, ezek szerint nem sajnáltad tőle a vizet (talán a nagy melegek miatt).
Bizonyára kiheveri, de ha úgy látod, hogy mégsem, akkor vedd ki az edényéből, a bizonyára rothadt gyökereit vágd le, cserélj földet és ültesd át. Mosd el jól az edényét, vagy fertőtlenítsd.
6/7 A kérdező kommentje:
Igen tápoldatot is szoktam neki adni. Köszönöm mindenkinek a segítséget! Megpróbálom mérsékelni a vizet és beiktatok egy átültetést.
2023. aug. 8. 17:49
7/7 anonim válasza:
Az átültetés garantáltan rosszat tesz egy növénynek. Az csak egy végső megoldás, ha annyira rossz, tömör a földje, hogy a rendes tartás ellenére se tud kellően kiszáradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!