Mikor kezd el érni a koktélparadicsom?
Elég annyi Napsütés, az érésük meg fajtától függ, van korai, késői, mindenféle.
Nem tudod, milyen fajta?
Cherry cluster, ezt írja róla:
Nagyon vitális, szabálytalan formájú növény. A kerek paradicsomok százait termi kb 15-20 kg mennyiségben, hosszú fürtökön lógva. Kiváló mártások készítéséhez, köretnek. Ellenáll a TMV,nek, a hervadásos fuzáriumnak és stemphylium levélfoltosságnak. Palántázási idő: Január-Március Szabadföldbe ültetés: Április-Május Terem: Június- Augusztus Napigényes
A másik pedig golden königin:
Aranysárga termésű paradicsom. Termése különösen gyümölcsös ízű. A termések kb 90g-osak. Bő termést hoz, bokra akár 100 cm magasra megnőhet. Vetésidő: II-III. hó Betakarítás: VII-IX. hó
Akkor tudod, de persze ehhez kellenek ezek a betartott ültetési, palántázási időpontok.
Az utolsót én Goldkrone néven ismerem, mert német magot vettem tavaly, mézédes, nagyon finom, enyhe paradicsomízzel, nagyon szeretem.
Nekem kicsit magasabbra nőtt, de vannak ebből alfajváltozatok is.
Kicsit erősebben káliumos táppal gyorsíthatod a termés beérését.
Adj neki néha virágzásindítót is és akkor még október-novemberben is szedheted, ha nem lesz komoly fagy.
Nálunk is érik már.
Lehet pár nap és nálad is fog.
Az első időkben tényleg meg kell szokni, hogy az ültetés ideje és az időjárás mennyire befolyásolja az érés idejét is - ahogy a víz és tápanyag szintje is.
Hidd el érni fog az és akkor majd nagyon gyorsan, látványosan fogod tapasztalni.
A paradicsom utóérő termés, tehát ha akarod kicsit éretlen formában is leszedheted és utána hagyhatod pár napig az asztalon beérni. Bár én jobban szeretem mindig éretten leszedni fogyasztás előtt a paradicsomot, idős rokonaim egyszerre szedik le amit találnak a nagyon érettől a félig érett, de már pirosas termésig, majd bevárják amíg az asztalon hagyva mind jó érett lesz és akkor csinálnak belőle paradicsomlevet, egyebet.
Nálunk még a bogyók is aprócskák, többet kell várnunk, mint neked.
A koktélparadicsom nálunk mindig később érik, mint a normál paradicsom.
A normál paradicsom nemrég lett szedhető. A koktélparadicsom majd egy hónap múlva.
A fajtáját nem tudom, mert sose ültetjük, csak kinő, és ahol nincs útban, ott meghagyjuk. :-)
#8 Egy évben volt egy fantasztikusan jó koktélparadicsomunk, csak mire ez kiderült elfelejtettük milyen fajta volt - piacon vettük a palántákat. Még november elején is volt rajta termés, bár már éjjel szinte fagyott.
Annak nőtt még a következő 2 évben az elhullajtott magjáról ki magától a paradicsom, csak sajnos utána már nem volt ott jó neki a talaj. Azóta se találtunk olyan bő termő és hosszan érő fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!