Ismerőstől kaptam paradicsom palántákat (koktélparadicsomként). A kis bogyók nem szabályos gömbök, hanem olyan gerezdes-félék. Ez koktélparadicsom lesz, vagy nem?
Egy kép sokat segítene.
De vannak olyan tipusok is, amik nem símák
A koktélparadicsom egy eléggé tág fogalom. Általában a fürtökben termő apró szemű paradicsomokat hívják így, függetlenül a formájától.
Nekem is van egy ilyen kissé szögletes terméseket hozó fürtös paradicsomom és nagyon szeretjük. Valamikor szintén koktélként vettem. Ez egy folytonnövő, könnyen futtatható, bőtermő, mutatós fajta. Fürtönként 15-20 terméssel.
Valójában a koktél megnevezés egy kicsit fura, mert igazából a szendvicseken és hidegtálakon mutatnak jól.
Ismerem ezt a fajtát, nekem volt tavaly, be fog sötétülni, feketés lesz foltokban.
Nem rossz az íze, kicsit kásás és jó nagy a termése, de nem volt sok rajta, bár nekem hullottak le virágok róla, talán eső verte le.
Kettő bokrom volt, de nem is kacsoltam rendesen, mert akkoriban nem értem rá, jó méteresre nőtt és elég terebélyes lett, idén már nem ültettem.
Nem, ez nem koktélparadicsom, nagy és súlyos bogyói lesznek, így hajlamos a kirepedésre, ha nem egyenletesen öntözöd.
kalciumot is kell adni neki levéltrágyaként, ha hirtelen hidegebbre változik az idő, az ilyen robusztus fajtáknak nagyon kell, legjobb a Wuxal kalcium. szerintem most a hétvégén már adhatod neki, ha jön a lehűlés, mert akkor leáll a kalciumfelvétel a gyökereken keresztül, pedig az kell a növény erős szárrendszerének, meg a termésnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!