Mitől megy tönkre az összes paradicsomom érés közben?
Szerintem nem az oldalán vannak a foltok, hanem az alján. És ez kalciumhiánytól van. Ami általában relatív kalciumhiány, tehát a talajban bőven van, de a paradicsom nem tudja hasznosítani valami probléma miatt.
Azt tudod tenni így év közben, hogy veszel kalcium levéltrágyát, és rendszeresen permetezel vele.
Ha rengeteg bogyó van, akkor ritkítani is érdemes, mert túl sokat eleve nem is tud kinevelni, kisebbek maradnak, mint kellene. Plusz a kalciumot is több felé kell osztani.
Most komolyan lepontoztál, mert értelmetlenül tetted fel a kérdést, és próbáltam értelmet vinni bele?
Itt a fotón látni, hogy nem RAJTA keletkeznek a foltok, azaz a külsején, ahogy írtad, hanem BENNE van a gond, vagyis a belseje rothad. Tehát még csak nem is foltokról van szó. Ez az infó az, ami fontos a betegség felismeréséhez.
Ma megint tanultam valamit.
Amiket mutogatsz, az rajta van, nem benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!