Kezdőoldal » Otthon » Kert » Erre a kerticsapra, lehet...

Erre a kerticsapra, lehet tenni gyorscsatlakozót?

Figyelt kérdés
[link]

2023. jún. 29. 06:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, de a tömlővéges csatlakozót le kell csavarni róla és gyorscsatlakozóhoz való véget kell rácsavarni.
2023. jún. 29. 06:39
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez lenne jó?

[link]

2023. jún. 29. 06:40
 3/6 A kérdező kommentje:

És ez a párja?

Milyen vastag tömlőt , slagot kell hozzá venni, mi megy rá?

[link]

2023. jún. 29. 06:42
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a csapra 3/4 colos csapcsatlakozó kell viszont a tömlőre olyan, amilyen majd a tömlő! Nem rá megy amúgy, hanem bele és oda kell figyelni amikor belenyomod, hogy a körmök, amik fogják, azokat ne gyűrd el, érdemes a rögzítő anyát teljesen lecsavarni! Szóval az ellendarab méretét, amit a tömlőre kell szereljél, azt a tömlő mérete határozza majd meg. Én azt javaslom, hogy fél colos tömlőt vegyél, az akár növeli a nyomást. Az ilyen dolgokat jobb egyébként boltban megvásárolni, személyesen, ott látod miről van szó, össze is tudod akár rakni helyben... akár vásárolsz hozzá olyan dolgot is, amire korábban nem gondoltál, pl. a slag másik felére nem rossz dolog egy stoppos csatlakozót tenni, így pl. ha levennéd az öntözőfejet, akkor nem folyik a víz közben. Öntözőfejek között is nagy a szórás, van olyan, amelyik kibír kb. 1-2 szezont, van olyan, ami annál jóval tartósabb, azt is érdemes inkább látni, megfogni, kipróbálni, érezni. Ilyen dolgokat vásárolhatsz akár a tescoban, praktikerben, obi-ban, nem ritka esetben a lidl-ben is, ami a legközelebb van hozzád, ott nézz szét.
2023. jún. 29. 07:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Okés ! 👍
2023. jún. 29. 08:42
 6/6 anonim ***** válasza:

A csatlakozó része az 1/2-es és 3/4-es gyorscsatlakozónak egyforma, egymáshoz csatlakoztatható.

Olyan slagot vegyél, amilyenre szükséged van. Ha sok víz kell, és nem lehet nyomásesés, akkor 3/4-est, kevés vízhez 1/2-es is elég, pl. kocsit mosni, vagy csepegtető öntözéshez.

Ha 3/4-es mellett döntesz, lehet, megfontolandó lehet a gyorscsatlakozó helyett megtartani ezt a mostani rászerelt hollandit. Mivel hiába 3/4-es a gyorscsati, de akkora lyuk van csak rajta, hogy egy gyerek kisujja beleférjen. Rövid hosszon ugyan kevésbé csökken a nyomás, de szerintem észrevehetően. Én mindenhol ilyen hollandit használtam a 3/4-es slagokhoz, öntözéshez. Kicsivel több idő összetekerni, de legalább nem csökken a nyomás.

2023. jún. 29. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!