Paradicsom palántáim egyszerűen nem fejlődnek,mi lehet az oka?
ültető gödörbe kapott:-NPK műtrágya direkt paradicsomra kértem
palántaföldet is raktam a gödörbe
lombtrágyát is kapott genezis micramid-ot és mindenből a megfelelő mennyiséget.
durván másfél hónapja lettek elültetve és kis túlzással majdnem akkorák mint akkor voltak.
arra gondolok hogy talán meszes lehet a talaj,azt olvastam attól lehet ilyen,úgy olvastam hogy akkor nem tudja felvenni a tápanyagokat és nem fog vagy alig fog fejlődni.Ha úgy lenne van rá valami megoldás amivel még ezt a szezont megtudnám menteni?Ezt nem olvastam de arra gondoltam ha lombtrágyával próbálnám pótolni a tápanyagokat akkor esetleg nem fejlődne jobban?Vagy ha át ültetném valami virágföldes,palántaföldes talajba?
Ha túlzásba viszed a trágyázást, az gátoljatja a növény fejlődését.
Kiültetéskor csak egy kis szerves trágyát szoktak javasolni és rengeteg vizet.
köszönöm a válaszod!jövőre az lesz.
szerinted még át lehet ültetni?így felülről nézve nem gondolnám hogy nagyon legyökerezett volna
Úgy értette szerintem, hogy azokat a leveleket kell leszedni, ameddig feltöltöd földdel. A többi leszedése egyértelműen káros a növényre nézve.
Én ugyan nem hiszek benne, hogy haszna lenne a dolognak. A probléma szerintem az, hogy túl sok tápanyag került felvehető közelségbe, és ez már mérgezést okoz. Hiába töltöd fel, attól a tápanyag még ott marad a gyökerek közelében.
Nyilván lehet ezer más oka is a növekedés elmaradásának, nem tudjuk, milyen körülmények közt vannak. De a leírt dolgok közül ez egy reális lehetőség, hogy túl sok műtrágya ment alájuk.
Legközelebb az ősszel felásott földbe tavasszal forgasd be a műtrágyát. (Rotációs kapával a legjobb, mélyen. Ha elérhető számodra. Az eléggé elkeveri a földdel, és a növény folyamatosan jut hozzá, ahogy odaér egy-egy szemcséhez.)
Pár képet ha mutatnál, talán látnánk valamit, ami a probléma jellegére utalna.
A talaj jó, mélyen felásott, porhanyós föld? Nincs nagy fa a közelben? Nem öntözöd agyon őket? Más egyéb ok nem jut eszedbe?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!