Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy tudnám kiirtani a lóhangy...

Hogy tudnám kiirtani a lóhangyákat?

Figyelt kérdés
2023. jún. 20. 18:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Kertben, vagy hol?
2023. jún. 21. 07:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Persze. A lóhangya nem nagyon él meg lakásban, tudomásom szerint. Egy barackfát támadtak meg és kezdik szó szerint kibelezni.
2023. jún. 21. 07:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Akkor az már szét van korhadva, annyira nem nagy kár érte... Az egészséges részeket nem szokták bántani.

Nem tudod a "bejáratot" lezárni betonnal, szilikonnal, egyébbel?

A fában laknak, vagy máshol? Talajfertőtlenítővel meg lehet próbálni, ha a lakásuk fölé szórod. Vagy venni hangyaölő csalétket.

2023. jún. 21. 07:24
 4/9 A kérdező kommentje:

Már próbáltam. Fúrtak máshova bejáratot, az egészséges fába.

Már próbáltam többször jó alaposan légyölővel befújni a járataikba. Most beszórtam hangyaporral. Talán valamivel kevesebben vannak, de nem döglöttek ki.

2023. jún. 21. 08:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Élő fába nem fúrnak.

Próbáld meg hangyairtó csalétekkel. A fa mellé tedd, valami olyasmi alá, hogy ne essen rá az eső. Ezt behordják a bolyba, és eszik belőle mindegyik. Állítólag a Raid a legjobb. (Meg legdrágább...)

2023. jún. 21. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Vegyél ragacsos légyfogó szalagot, és tekerd rá a fára
2023. jún. 27. 09:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Légyirtóval meg porral csak azt nyírod ki, ami épp arra jár. Csalétek a jó megoldás.
2023. jún. 27. 16:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Többször befújtam, meg beszórtam porral. Az eredmény: korábban tömegesen hemzsegtek a fán. Most néha-néha látok egy-egy példányt.
2023. jún. 27. 16:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Majd felszaporodik az állomány, ne aggódj. :)

Én is próbálkoztam így fújkálni két éven keresztül, de rájöttem, hogy csak ideiglenesen tudom lecsökkenteni a létszámot.

2023. jún. 27. 16:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!