Kezdőoldal » Otthon » Kert » Elkezdett kókadni a paradicsom...

Elkezdett kókadni a paradicsomok teteje. Mi bajuk lehet?

Figyelt kérdés

Mielőtt bejött ez a meleg 2-3 naponta loccsoltam meg alaposabban, az jó volt nekik. Most 2 napja minden este kaptak, de azért kevesebbet mint máskor. Erre ma ilyenek lettek. Mintha fonnyadna a tetejük. 4 növény ilyen. Többi jól van egyelőre. Csak most nem tudom, hogy túl sok vagy túl kevés a víz? Most este azzal teszek jót, ha hagyohagyom őket vagy ha megint meglocsolom? Tápot másfél hete kaptak, a földjük is szerves trágyázott. Nem hiszem, hogy kevés a tápanyag.

[link]

[link]

[link]

2023. jún. 20. 14:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Tűző nap éri plusz 32 fok van.

Majd a hűvösben este rendbe jönnek.

2023. jún. 20. 14:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Megkapirgáltam a földjüket. Nem porzik a szárazságtól. Alul inkább kissé nyirkos, de nem tocsog a víz vagy ilyesmi, épp csak kissé nyirkos.
2023. jún. 20. 14:09
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És akkor merjem őket meglocsolni este? Csak mert olvastam valahol, hogy ez a túlöntözés jele lehet, de hát olyan meleg van. Nagymamám anno minden este alaposan végig locsolta a kertet és nem ártott nekik, inkább mindig panaszkodott, hogy még ez is kevés.
2023. jún. 20. 14:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Bőven adhatsz neki. A második kép jobb sarkában olyan mintha repedések lennének a földön és a föld színe is inkább száraznak tűnik. Nálunk másfél hétig ömlött az eső szinte minden nap, mégsem lett nekik sok. Bátrabban adj nekik vizet.
2023. jún. 20. 14:36
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
Ez inkább betegség kezdete.
2023. jún. 20. 14:42
 6/10 A kérdező kommentje:
Bízom benne, hogy csak a meleg, eddig semmi bajuk nem volt, ma kezdték ezt, és pont a legszebb, legerősebb példányok.
2023. jún. 20. 15:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Hőségben lekókadnak a levelek, ami normális, de az utolsó képen már jobban meg van kókadva, mint ami a hőség indokolna. Ez már talán gyökérpusztulás miatt is lehet.

Két napja ástam ki tulipánhagymákat agyagos földön, és rendesen ragacsos volt a föld.

Ha nem homok a kerted, akkor eddig egyáltalán nem kellett volna öntözni, rengeteg eső volt, a paradicsom nem tolerálja a mocsaras földet. Ilyen 30+ fokos időben kell 3-5 naponta öntözni. De ha most megint megázik ma vagy holnap, még most se.

Az ne csapjon be, hogy a talajfelszín porzik a szárazságtól. Az a lényeg, hogy a gyökérszint milyen állapotban van, 10-30 cm mélyen. A paradicsomok közelében leszúrsz egy ásót, és megnézed, ha kétségeid vannak.

Nekem 2 kertben van paradicsom, ültetéskor öntöztem meg őket, meg 1 alkalommal egy hét múlva. (20 centis, szabadgyökerűek voltak.) Most 70-80 centisek, hatalmas levelekkel, elevenek, és kis paradicsomok vannak rajtuk.

2023. jún. 21. 07:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet a parkókkal?
2023. jún. 22. 21:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Összeszedték magukat a kókadásból, pár virágból már bogyó lett, de a tegnapi vihar után kifeküdtek még a kikötözött példányok is, reggel kötöttem őket vissza. Illetve átültetésre szorulnak, nagyon fejlődésnek indultak és túl sűrűn vannak. Olyanok mint a gyerekek, mindig van velük valami 😃
2023. jún. 24. 15:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Majd belejössz 😀
2023. jún. 25. 15:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!