Elkezdett kókadni a paradicsomok teteje. Mi bajuk lehet?
Mielőtt bejött ez a meleg 2-3 naponta loccsoltam meg alaposabban, az jó volt nekik. Most 2 napja minden este kaptak, de azért kevesebbet mint máskor. Erre ma ilyenek lettek. Mintha fonnyadna a tetejük. 4 növény ilyen. Többi jól van egyelőre. Csak most nem tudom, hogy túl sok vagy túl kevés a víz? Most este azzal teszek jót, ha hagyohagyom őket vagy ha megint meglocsolom? Tápot másfél hete kaptak, a földjük is szerves trágyázott. Nem hiszem, hogy kevés a tápanyag.
Tűző nap éri plusz 32 fok van.
Majd a hűvösben este rendbe jönnek.
Hőségben lekókadnak a levelek, ami normális, de az utolsó képen már jobban meg van kókadva, mint ami a hőség indokolna. Ez már talán gyökérpusztulás miatt is lehet.
Két napja ástam ki tulipánhagymákat agyagos földön, és rendesen ragacsos volt a föld.
Ha nem homok a kerted, akkor eddig egyáltalán nem kellett volna öntözni, rengeteg eső volt, a paradicsom nem tolerálja a mocsaras földet. Ilyen 30+ fokos időben kell 3-5 naponta öntözni. De ha most megint megázik ma vagy holnap, még most se.
Az ne csapjon be, hogy a talajfelszín porzik a szárazságtól. Az a lényeg, hogy a gyökérszint milyen állapotban van, 10-30 cm mélyen. A paradicsomok közelében leszúrsz egy ásót, és megnézed, ha kétségeid vannak.
Nekem 2 kertben van paradicsom, ültetéskor öntöztem meg őket, meg 1 alkalommal egy hét múlva. (20 centis, szabadgyökerűek voltak.) Most 70-80 centisek, hatalmas levelekkel, elevenek, és kis paradicsomok vannak rajtuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!