Tényleg megromlik az üzemanyag keverék a fűkaszába?
Ilyet olvastam a Stihl használati útmutatójában hogy 30 napnál tovább ne tartsuk a keverék üzemanyagot mert megromlik, és a gépbe is kárt tesz.
De láttam már olyan videót amiben azt mondta a fűkasza tulaj, hogy hónapok óta áll a gép és be is indította.
M
Igen, főleg az E10 benzin.
Ha hónapokig nem használod, akkor érdemes kiüríteni.
Én még sosem öntöttem ki a bent maradtat,még télre sem.
Lehet venni Spuri adalékanyagot.Minden l be 2 mml kell,a 95 benzin is 100 as lesz.Ezt használom az autóba is .
Legalább 10 benzines gépem van, többségük keverékkel megy. Már vagy 15 éve semmiből nem járatom ki télre se a benzint. 6-8 hónap után is minden indul rendesen a benne lévő benzinnel. Felöntöm őket friss benzinnel, és mehet a munka. Ez saját tapasztalat, nem csak hallottam valakitől, aki hallotta valakitől.
Azt azért hozzá kell tennem, hogy E5 üzemanyaggal teszem el a gépeket, és fullszintetikus olajat használok.
Ha E10-es benzint használsz, azt azért 4-5 hónapnál több időre ne hagyd benne. Ásványi olajjal keverve még 2 hónapra se.
Ez a kijáratós dolog a régi idők emléke, mikor még az Arol 2T nevű szörnyűséges ásványi olajat használták az emberek, és tavaszra egy sűrű, ragacsos dologgal lett tele a porlasztó, amit csak nitrohígítóval lehetett kioldani, de az meg a műanyagot is oldotta...
Uhh.. Köszönöm a válaszokat!
Hát pont a Stihl HP ásványi olajom van E100-as benyával... :)
De mentségemre szóljon hogy a HP Ultra már tűkön ülve várja a sorsát.
Csak az előző keverékből ami E100+HP, már 32 napos, nem tudtam hogy kiöntsem vagy mi legyen.
Nincs olyan, hogy E100 benzin.
A magyar kutakon 2 féle benzin szokott lenni:
- alap (oktánszám: 95, biokomponens: E10)
- prémium (oktánszám: 100, biokomponens: E5)
Minél nagyobb a biokomponens aránya, annal könnyebben "megromlik".
Azt még nyugodtan használd el.
Sok ember télen nem nagyon használja a kocsiját, ősszel teletankolja, és tavaszig kitart. Most akkor a sok drága kocsi mind tönkremenne tavaszra? Már ez az egy dolog cáfolja, hogy tönkremenne a benzin.
Az a Stihl ásványi olyan gépekbe jó, mint a 40 éves Robi kapa, meg a Riga motor. A modern, nagy fordulatú gépekbe nem való.
De a prémium üzemanyagokat jobban adalékolják állítólag, és még az ásványi olajjal is több hónapot kibírnak.
Lehet, nem jól emlékszem, de szerintem a piros Stihl olaj régebben JASO FA minősítésű volt. Most FB, vagyis egy kategóriával jobb.
Ha ezt a legolcsóbb fullszintet veszed, ez FD, vagyis 2 kategóriával jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!